Zovu je “biljka sa supermoćima”: Božanstvenog mirisa, a ne mogu joj ništa ni sunce, ni suša!

U izboru za najatraktivniji cvet, posebno na balkonu, teško je pobediti petunije zbog snažnog rasta, šarenih cvetova i nezahtevnosti. Ali postoje obične petunije i supertunije, koje svojim raskošnim cvetovima dominiraju na svakom balkonu.

Jedna od najnovijih sorti petunija nosi ime ‘Royal Velvet’, koja opravdava svoje kraljevsko ime proizvodeći bogatstvo ljubičasto-plavih cvetova tokom cele sezone.

Osim raskošnim cvetovima, ova vrsta impresioniraće vas svojom izuzetnom otpornošću na vrućine pa je izvrstan izbor ako vam je terasa stalno na suncu.

Osim dobrim izgledom, ova sorta može se pohvaliti i snažnim mirisom koji je posebno jak u kasnim popodnevnim satima.

Ova sorta petunije takođe je odličan izbor i za vrtne gredice. Gde god posadite ‘Royal Velvet’, pobrinite se da tamo gde želite da ih uzgajate prima najmanje šest sati direktne sunčeve svetlosti dnevno.

U vrtnim gredicama biljke razmaknite na 25 do 50 centimetara u dobro dreniranom tlu. Na balkonu ih sadite u saksije prečnika najmanje 14 centimetara. Zalivajte petunije redovno i prihranjujte tokom cele vegetacije kako biste podstakli cvetanje, piše Večernji list.

Ako ikad ‘Royal Velvet’ počne da izgleda pomalo umorno, odsecite stabljike za otprilike trećinu. Očekujte da će vaše supertunije nastaviti da cvetaju sve dok se ne dogodi jak mraz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Dijeta Arijane Mihajlović za žene od 50 godina: 10 jednostavnih pravila za zategnuto i vitko telo bez muke

Read Next

Притвор осумњиченом за злостављање раднице кладионице у Земуну и напада на полицајца