Znate li za pravilo 50-30-20? Saveti za DUGU I LEPU VEZU

Iako nam pravila za dobru vezu već izlaze na uši, nije loše proveriti ili ponoviti ono što predlažu stručnjaci za odnose. Znate li za pravilo 50-30-20?

Vreme koje provodite zajedno za vas je neprocjenjivo, ali kako bi faza ‘medenog mjeseca’ potrajala što duže važno je da ne izgubite sebe. Pritom ne mislimo da ne smete pokazati svoje oseećaje i uživati u svakom zajedničkom trenutku, ali zadržite pokoju tajnu za sebe, provodite vrijeme s prijateljicama i ne odričite se stvari koje volite, zbog partnera.

Stručnjak za veze Vendi Aterberi predlaže pravilo koje je nazvala 50-30-20 , 50% vremena potrebno je odvojiti za partnera, 30% za prijatelje i porodicu i 20% za sebe. To je formula koja će osigurati zdrav i uspešan odnos u kojem će svi biti zadovoljni.

Takođe, kompromis je sastavni deo svake dobre veze, ali pritom je važno da ostanete svoji i ne popuštate često.

„Ukoliko pristajete na sve što partner želi, gradite loše temelje za buduće rasprave“, tvrdi stručnjakinja. Ona dodaje da nikada ne bi trebali da upoređujete bivšeg i sadašnjeg partnera. Možda ćete pomisliti da vaš sadašnji partner želi čuti kako je bolji ljubavnik od bivšeg, međutim, to je klizav teren na kojem upravo vi vrlo lako možete završiti na zadnjici.

Slični tekstovi

I, na kraju, možda ono i najbitnije. Ne pretvarajte se da je vaša veza više nego što zaista jeste!

„Nakon kratkog vremena provedenog u vezi partner i vi možda imate drugačija shvatanja o vašem odnosu. U redu je biti zaljubljen, ali ukoliko partner ne pokazuje isto, teško da ćete ga na to nagovoriti, a posesivnim ponašanjem mogli bi ga i oterati od sebe. Vreme će pokazati da li treba da  ostanete ili potražite nešto drugačije“, tvrdi Aterberi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

NIKOLA JE POJEO 300 JAJA ZA 10 DANA: Stigli su iznenađujući rezultati, nije ni slutio šta će se DESITI SA HOLESTEROLOM

Read Next

Vučić sa Srbima sa KiM: Samo hoćemo da čuvamo svoje, siguran sam da ćemo pokazati zrelost