ZLOSTAVLJANJE, DROGA, KRAĐE, ORGIJANJA: Šokantni detalji iz života članova jednog od najpopularnijih bendova 20. veka!

Nedavno objavljena knjiga “Last of the Giants: The True Story of Guns N’ Roses”autora Mika Volaobradovaće milionenjihovih fanovaširom sveta. Autor je razloge planetarnog uspehaovog bendapotražio u detinjstvui odrastanjučlanova “Gunsa” i otkrio mnoge nepoznate detalje.

Pedesete i šezdesete na srpski način: 12 američkih pesama prepevanih na naš jezik! (VIDEO)

Priča počinje s Eksel Rouzomza kojeg autor tvrdi da je od samog početka imao vizijuda postavi mnogo više standarde u muzici koju je stvarao. Postao je slavanopisujući u svojim pesmamaonu dobro skrivenui malo spominjanu sramotnu stranu života u Los Anđelesu, daleko od holivudskog glamura.

Očuh zlostavljač

Njegov prvi revoltizazvao je njegov očuh propovednik, koji je pobesnio kada je čuo Eksela kako peva bezazlenu ljubavnu pesmicu“Mandy” Barijia Manilova. Tvrdio je da je ta pesma utelovljenje zla.

Pisac tvrdi da je Rouz, koji se u to vreme zvao Vilijam Bejli,već u tinejdžerskim danimabio noćna mora policajcimajer je u svom rodnom gradu Lafajetdo 18. godine imao iza sebe 20 privođenja, a u pet slučajeva je proglašen krivim.

– U arhivi okružnog suda u Tipekanoeu ostalo je zabeleženo da je Rouz u periodu između 1980. i 1982. godine u zatvoru proveo ukupno 10 dana pod optužbom za tuču, maloletničku delikvenciju, opijanjena javnom mestu, krađei činjenje štete, piše Vol.

Da bi se spasio od novog pritvorapobegao je u Los Anđelesautostopom.

Čitajući o njegovom odrastanju, nije teško videti šta bi moglo da natera Rouza na sve što je radio.

Rođen je kao Vilijam Brus Rouz 6. februara 1962. majke Šeron Lintner, 17-godišnje srednjoškolke i “zločestog dečka iz Lafajeta” Vilijama Rouza.

Godinama kasnije, nakon što je prošao regresijsku terapijukojom se kod pacijenataotvaraju sećanjana sceneiz najranijeg detinjstvakojih nisu ni svesni, Eksel je rekao za svog biološkog oca:

– Nije mi se sviđao način na koji je postupao sa mnom pre mog rođenja, pa čim sam se rodioodmah sam poželeo da taj kreten umre.

Razvratan život ga koštao najveće ljubavi: Svi životni brodolomi Leonarda Koena! (FOTO)

Otac nasilnik Rouz je tvrdio da ga je otac seksualno zlostavljao, a autor knjige “Wall” napisao je da ga je čak možda i oteo od majke.

– Sećam se igle. Sećam se pucanja. I sećam se da me taj muškarac seksualno zlostavljao. Video sam da se mojoj majcidogodilo nešto strašno kad mi je prišla, govori Rouz, opisujući sećanja koja su se javila tokom terapije.

Slike oca nestale su nakon što je Rouz napunio dve godine jer mu se majka preudala za propovednika Stivena Bejlija. Rouz je odrastao u uverenjuda je Bejlinjegov biološki otacjer mu je majka novom udajomdala i prezimenovog supruga. Porodica je odlazila u crkvu najmanje tri puta nedeljno.

Bejlije porodicuvodio svojom svetom retorikomi gvozdenom rukom:

– Kad je video posinkada gleda reklamuu kojoj se pojavljuje žena u bikiniju, udarioga je u glavu, a televizijaje uskoro izbačenaiz njihovog doma, piše “Wall”.

Rouz je tako dobro izučio Biblijuda je počeo da drži propovedi u crkvisvog očuha.

– Kasnije mu je ova veštinaitekako pomogla.

Govoriti i nastupatipred ljudimabilo je slično njegovom kasnijem poslu– a to je sviranjei pevanjeispred mnogo ljudi, piše autor knjige.

Eksel nikad nije imao podršku ni od svog očuha. Seća se kako ga je jednom bacio sa stolice na kojoj je sedio za klavirom i svirao “D’yer Mak’er” grupe Led Cepelin.To je i bio razlog da mladi Rouzkonačno pobegne od kuće.

Poslednji intervju Džordža Majkla: Tako sam se plašio da ću ga izgubiti, on je bio moj spasitelj! (FOTO, VIDEO)

Imamo pevača

Džef Isbel bio je tinejdžer kada je počeo da svira bubnjeve, a Rouza je upoznao kada je krenuo u deveti razred. Isbelje stajao u školskom hodniku:

– Najpre sam čuo kako je gomila knjiga pada na pod, zatim i njega kako urla i u žurbi prolazi pored mene, a za njim trči grupa profesora.

“Pomislio sam – izvrsno – ovaj tipje potpuno ludi bio bi izvrstan pevač.

Kako se ispostavilo, Isbelje morao da nagovara svog prijateljada zauzme poziciju iza mikrofona.

– Nije sve išlo glatkood početka, prisetio se Isbel, koji se 1981. preselio u Los Anđeles, promenio ime u Izi Stradlini zamenio bubnjeveza gitaru. Rouz će krenuti za Isbelomgodinu dana kasnije.

– Ponekad bi samo došao i stajao kao da se stidi. Ili bi počeo da peva, a onda bi naglo izašao i otišao, pa ga ne bi video tri dana! Neke stvari se zaista ne menjaju.

Vaspitanjei odrastanjedrugog zvezdanog gitaristenije bio mnogo drugačiji.

A najseksepilniji videospotovi svih vremena su…

Maloletnički seks Kad je Hadsonovotac dizajnirao album za Džoni Mičel, ona je uzela Hadsonove crteže i objavila ih kao ilustracije u svojoj knjizi poezije. Saulova majka dizajnirala je pak odeću za nju, Ringo Stara, Karli Simon, Dejvida Bouvijasa kojim je čak imala i kratku ali vrlo intenzivnu vezu, nakon što se razvelaod Hadsonovog oca.

Kao dete, Hadsonje upoznao Dajanu Ros, Bila Kosbija, Stivija Vondera i Džona Lenona. Bilo da je to zbog razvoda roditeljaili zbog toga što je od malena bio svedok razuzdanom Holivudskom životu, ili pak iz sasvim trećih razloga, Hadsonse vrlo mlad odao prilično divljem životu.

– U dobi od 12 godina, Sol je pio, pušio, pa čak imao i prva seksualna iskustva“, piše “Wall”.

Potpuno se zaludio “BMX” biciklizmom,a imao je i fazu kada je intenzivno krao po prodavnicamakoja se završila kada je ukrao nekoliko kaseta iz “Tower Recordsa”.

Životna priča Dejvida Bouvija : Čim sam je ugledao, odmah sam počeo da smišljam imena za našu decu! (FOTO)

Popers, trava, hašiš, kokain Baš kao što su pronašli Rouz i Isbel, tako se i Hadsonjoš u srednjoj školi sprijateljio sa Stivenom Adlerom, koji će postati prvi bubnjar “GnR-a”.

– Dvojac je, kako je ispričao Solu, postao nerazdvojan, piše “Wall”.

– Uskoro su se počeli da se drogirajujeftinijom varijantom popersa– a uskoro su prešli na pušenje travei hašiša, lutajući holivudskim ulicamai pričajući o muzici, maštajući o pokretanju bendai zarađivanju velikog novca.

– Izlazili smo samo zato da bi upoznali starije kokekoje su nas vodile svojim kućama na Beverli Hilsu, priseća se Adler.

– Ponudile bi nas pićem, kokainomi dobro nas nahranile. Jedino što smo morali da uradimo zauzvrat bilo je da spavamo sa njima.Ponekad bi nas pokupili i frajeri, pa bi, u zamenu za oralni seks, dobili nešto drogei 30-40 dolara.

I na kraju je krenulo. Adler je imao kod kuće gitaruu koju se zaljubio Sleš, a ostalo je već istorija roka.

– Dao sam mu gitaru, odneo je kući i za nedelju dana se vratiosa pesmama. Bio je baš rođen za gitaru, rekao je Adler.

Dva para prijateljauskoro su se upoznali s mladim gitaristom Trejsi Gansomkoji će kasnije voditi hit band “LA Guns”. Gansisu bili preteča budućih “Guns N Roses”,a četiri buduća člana počeli su zajednoda nastupaju, dele drogu i devojke.

Pank muzičarMajkl “Duff” Mek Kegen iz Sijetla, koji je već sa 20 bio veteranjer je do tada svirao sa više od 30 bendova pridružio im se 1984. godine kada se preselio u Los Anđeles.

Javio se na oglasu lokalnim novinamau kojima je pisalo da se zainteresovani jave Slešu. Tako se popunio mozaik muzičarekoji su pokrenuli jedan od najvećih bendova u istoriji roka, piše “New York Post”.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

Moderne mašine zamenile berače višanja

Read Next

KATASTROFA IH JE SPOJILA, NJENA PRERANA SMRT RASTAVILA: Ljubavna priča najmoćnijeg političkog para u istoriji! (FOTO)