Žene, ovo je sve što treba da znate o korišćenju vibratora, stručnjaci tvrde

Bilo da kupujete prvu takvu igračku ili ste već veteran, donosimo savete stručnjaka o tome koji su najbolji za vas i kako ih koristiti.

Vibratori mogu dodatno da začine ljubavni život parova, a sa druge strane su i odličan dodatak u seksualnom život samaca. Naravno, u zavisnosti koji odabrete i način korišćenja će se razlikovati, a svaku tehniku je detaljno objasnila seksualna terapeutkinja dr Megan Fleming.

Naime, neki vibratori su samo za korištenje na klitorisu. U tom slučaju, držite ga na klitorisu i pomerajte ga kako vam odgovara. U slučaju da imate vibrator poput rabbita ili onog koji stimuliše i G-tačku, tada ga stavite u vaginu i, opet, pravite pokrete koji vam najviše prijaju.

Ukoliko se radi o vašem prvom susretu sa vibratorom, Fleming savetuje da legnete na leđa s raširenim nogama, i potom počnete da se stimulišete rukom, kako bi shvatili koje kretnje i na kom mestu vam najviše odgovaraju. Može pomoći i ako se gledate u ogledalu, kako biste mogli tačno da odredite koja mesta vam pružaju najveći užitak.

Kada ste shvatili gde je ‘akcija’ tada u igru uključite i vibrator, a onda možete i menjati poze, u zavisnosti vašim preferencijama.

Slični tekstovi

foto: Shutterstock
Ako kupujete svoj prvi vibrator, dr Megan savetuje da počnete s jeftinijima, kako biste shvatili je li vam se uopše isplati ulagati u nešto skuplje.

– Neki mogu biti jako skupi i dok niste sigurni kakav vama najbolje odgovara, bolje se odlučiti za neke jeftinije opcije – objasnila je.

Vrste vibratora i način korišćenja

Bullet vibratori

Ova vrsta je idealna za početnike. Mali su, diskretni i nisu zastrašujući, što ih čini izvrsnima za eksperimentiranje. Primarno se koriste za stimulaciju klitorisa, ali seksualni pedagog Marla Renee Stewart, dodaje da takav vibrator možete koristiti i oko drugih delova tela kako biste se počeli navikavati na senzaciju.

Stewart primećuje da je ponekad veličina klitorisa pokazatelj kakve vrste vibratora možda volite.

– Ako imate manji klitoris, možda ćete više uživati ​​u bullet vibratorima, a ako imate veći, možete isprobati one koji usisavaju ili vibriraju zračnim pulsevima. Naravno, svakako možete isprobati i jedno i drugo. Opet, budući da su bullet vibratori lepi i mali, možete ih uključiti u sve, od samostalne igre do snošaja, eksperimentišući s različitim postavkama i brzinama – kaže Stewart.

Kako se koristi:

Kad ste već dovoljno uzbuđeni, nanesite malo lubrikanta na klitoris i na vibrator. Igrajte se s različitim postavkama, po mogućnosti krenite polako i pritišćite klitoris. Tada istražujte s različitim pokretima, a isprobajte ga i na drugim mestima na telu, kako biste možda otkrili neke skrivene centre užitka.

Vibratori za stimulaciju G-tačke

Namenjeni su onima koji žele da istraže senzaciju stimulisanja G-tačke. Napravljeni su pod kutem, kako bi mogli da dosegnu G-točku, koja se nalazi na unutrašnjem gornjem zidu vagine. Mogu biti napravljeni od raznih materijala, a neke možete i puniti, dok drugi rade samo na baterije.

foto: Shutterstock
Kako se koristi:

G-tačka se povećava što ste više uzbuđeni, pa poradite na tome prvo. Može pomoći i ako prvo prstima pronađete tačno mesto, kako ne biste lutali s vibratorom. Dodajte malo lubrikanta i počnite sa zabavom. Vibrator okrenite tako da deo pod uglom bude upravo na G-tački.

Rabbit vibratori

Ova vrsta nudi istovremenu stimulaciju klitorisa i G-tačke i odlični su za ono što se naziva ‘dvostrukim orgazmom’.

– Ako uživate u penetraciji istovremeno sa stimulacijom klitorisa, logično je da nabavite igračku koja to može – kaže Stewart.

Kako se koristi:

Odlični su, jer pružaju mogućnost samo penetracije ili samo stimulisanja klitorisa, a mogu raditi i obe stvari istovremeno. Umetnite ga i namestite tako da vam je deo za stimulaciju klitorisa na pravom mestu te isprobavajte, dok ne shvatite kakvo kretnje vam najbolje odgovaraju.

Štapni vibratori

Ono što je nekad bilo namenjeno masažama, ubrzo se pretvorilo seksi igračku, kada su žene širom sveta shvatile kakvu moć štapni vibratori imaju.

Ovo je izvrsna opcija za istraživanje celog tela, kao i erogenih zona, kod oba partnera.

Kako se koristi:

Oni su odlična opcija za stimulaciju klitorisa i ‘spoljnu’ upotrebu, iako neki modeli dolaze i sa nastavcima koje možete umetnuti u vaginu. No većina se koristi na klitorisu i verovatno ćete ga pomerati sa njega, kako senzacija ne bi bila preintenzivna.

Vibratori za parove

Na tržištu danas postoji mnogo opcija za parove, od vibratora koje možete kontrolisati preko Bluetootha do razlitih prstena za penis koji vibriraju. Fleming kaže kako su prstenovi odlična opcija za one muškarce koji imaju problema s održavanjem erekcije, jer ograničavaju protok krvi. Svi dolaze sa uputstvom, pa ih svakako proučite pre upotrebe.

SAVETI I TRIKOVI:

1. Otvaranje nove igračke

Svakako, pre korištenja nove igračke, pročitajte pažljivo upitstvo za upotrebu i čišćenje.

2. Setite se da napunite baterije

Nema ništa gore nego kada vibrator prestane da radi baš pre vrhunca, pa se osigurajte da se to ne dogodi.

3. Pripremite užitak

Stvaranje ugođaja jednako je bitno pre masturbacije, kao i pre seksa.

4. Uzbudite se

Ženama treba nešto duže vremena da se uzbude pa uzmite dovoljno vremena kako biste se doveli u pravo raspoloženje, a tek onda u igru uključite i igračku. Iskustvo će biti puno ugodnije.

5. Nemojte žuriti

Pogotovo ako koristite novi vibrator, dajte sebi vremena.

– Nemojte da žurite i istražite kakav je osećaj vibracija na drugim delovima tela, pre nego što krenete u pravu ‘akciju’ – savetuje Fleming.

6. Istražite svoje telo

Svaka nova igračka daje vam mogućnost da dodatno istražite senzacije koje vam odgovaraju. ‘Šarajte’ vibratorom po telu, možda otkrijete i neku svoju novu erogenu zonu.

7. Isprobajte ratna podešavanja

Mnogi vibratori imaju nekoliko brzina, a istraživanje koja vama najbolje odgovara može biti jako zabavno.

– Ako ste početnik, mislim da je jako važno početi s najslabijom brzinom, jer su neki od današnjih vibratora zaista moćni. Ukoliko vam je i najslabija brzina preintenzivna, pokušajte s nekom barijerom, poput donjeg veša ili peškira, kako bi ublažili osetljivost – savetuje Fleming.

8. Koristite lubrikant

U svakom slučaju, užitak će biti veći ako ima dovoljno vlage, a pravilo je da sa silikonskim igračkama koristite lubrikante na bazi vode, jer oni silikonski mogu razgraditi materijal na silikonskim vibratorima.

Kako bi sprečili neprijatna zatezanja kože, stavite lubrikant i na igračku i na vaginu.

9. Igrajte se

Ne zovu se seksualne igračke tako bez razloga. Eksperimentisanje je najzabavniji deo korištenja vibratora i stoga se igrajte sa njim.

10. Uključite vibrator u seks s partnerom

Iako su izvrsni za solo igrice, vibratori mogu podići i seks parova na jedan sasvim nov nivo. Osim što će u seks dodati i element zabave, pomoći će vam i da iskusite senzacije koje pre niste mogli.

Takođe, žene uz vibrator mogu svojim partnerima bolje pokazati šta im tačno odgovara.

Čišćenje i čuvanje

Posle svake upotrebe operite vibrtor i odložite ga negde, gde se neće prljati. Poželjno je i pre svake upotrebe da ga očistite.

Neki proizvođači nude i čistače za seksualne igračke, pa možete iskoristiti i njih.

U svakom slučaju, uvek dobro pročitajte upustvo za čišćenje, koje dolaze sa svakim vibratorom, piše mbg.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Sexual Medicine otkriva da 53% žena u dobi od 18 do 60 godina koristi vibrator, a četvrtina ih je iskoristila u poslednjih mesec dana. Osim toga, oni koji redovno koriste vibrator lakše se uzbuđuju i brže postižu orgazam tokom polnog odnosa.

Ako se pitate smete li koristiti vibrator bez straha da će uticati loše na vaše zdravlje, imamo dobre vesti. Korišćenje vibratora je u potpunosti zdravo i nema negativnih posledica.

(Stil)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

STRUČNJACI UPOZORAVAJU SVE KOJI IMAJU PROBLEMA SA NIVOOM ŠEĆERA U KRVI: Samo pod ovakvim uslovima mogu pojesti LUBENICU

Read Next

Biografija Vladimira Orlića