Žene napokon otkrile kakvo ih kretanje najviše pali u seksu

Studija objavljena u naučnom časopisu Plos One ispitala je više od 3000 žena u celom svetu kako bi saznali šta one vole u krevetu. Rezultati bi mogli da unesu revoluciju u nesrazmeran odnos orgazama između muškaraca i žena.

Istraživanje je pokazalo da žene u seksu najviše uživaju u četiri specifične tehnike koje su nazvali: pecanje, ljuljanje, plitko i uparivanje.

Čak 87.5% žena reklo je kako je ključ neverovatnog seksa u ‘pecanju’ – tehnici u kojoj se žena rotira na muškarcu i pomera svoju karlicu u pokretima gore-dolje.

Plitka tehnika dospela je na drugo mesto s 84% žena koje su rekle da ne vole preduboku penetraciju.

Ljuljanje je tehnika u kojoj žena sedi na muškarcu i umesto da se kreće u pokretima gore-dole, kreće se napred i nazad. Tu tehniku obožava 76% žena.

Slični tekstovi

Uparivanje je tehnika tokom koje su u seks uključene i igračke poput vibratora kako bi se ostvarila dodatna stimulacija, a u tome uživa oko 70% žena.

– Pitali smo hiljade žena šta rade u seksu da osete više zadovoljstva i pokazalo se da ove četiri tehnike funkcionišu za većinu. Nadamo se da će ova saznanja pomoći ženama da bolje prepoznaju i prenesu svojim partnerima šta stvarno žele u krevetu – rekla je jedna od autorki studije dr. Christiana von Hippel.

Studiju je proveo Univerzitet Indiana University School of Medicine i radi se o prvom opisu ovih tehnika u medicinskoj literaturi.

– Po prvi put imamo detaljne naučne podatke koji nam mogu pomoći da bolje razumemo različite načine na koje žene doživljavaju užitak tokom vaginalne penetracije. To nam pomaže da stvorimo vokabular kojim bismo opisali ženski užitak, a koji trenutno ne postoji – rekla je voditeljka istraživanja dr. Devon Hensel.

– To što smo ovim tehnikama dali ime omogućiće ženama da mogu da izraze šta zapravo žele u seksu – dodala je von Hippel.

Pecanje
Jednostavno rečeno, ‘pecanje’ znači podizanje, spuštanje i rotiranje karlice tokom seksa.

Ova tehnika može dovesti do intenzivnijih orgazama, a i omogućava muškarcima da lakše pogode G-tačku.

Bonus kod ove tehnike je i to što ćete na taj način ojačati mišiće dna karlice, a tokom orgazma navala krvi prodire u vaše mišiće, koji se zbog toga počnu stiskati. Što su jači ti mišići, biće jače i kontrakcije, a ujedno i orgazam.

Najugodniji način za izvođenje ove tehnike je da žena legne na leđa i ispod kukova stavi jastuk, a muškarac joj priđe spreda. Kada penetrira, žena počne s rotiranjem i pomeranjem.

Ljuljanje
Iako će to možda mnoge iznenaditi, većina žena zapravo ne voli toliko unutra-van penetraciju. To je zato što čak 75% žena ne može doživeti orgazam samo od penetrativnog seksa.

Muškarci doduše nisu krivi za ovu zabludu, jer pornografija najviše potencira upravo takav način seksa.

Istraživanje je pokazalo da je tajna u kukovima i da žene više vole kretnje napred i nazad dok su na muškarcu pa kontrolišu brzinu i pritisak. Uz to, žene kažu da na ovaj način mogu i lakše do orgazma jer na taj način i klitoris dobija više stimulacije.

Uparivanje
Ova tehnika zapravo znači da samoj penetraciji pridodate stimulaciju seksualnom igračkom ili rukom.

Već smo naveli kako žene teže doživljavaju orgazam samo od penetracije i odličan način da pre dođu do vrhunca je dodatna stimulacija klitorisa.

Najbolje poze za ovu tehniku su ‘kašika’ i pseća poza u kojoj žena može samu sebe stimulisati dok muškarac penetrira otpozadi.

Plitko
Ovo je možda najveće iznenađenje koje je ponudilo ovo istraživanje. Pokazalo se kako žene ne vole preduboku penetraciju i da ih čak može ona omesti u postizanju vrhunca.

Razlozi za to mogu biti bol ili neugodnost, pogotovo ako je partner posebno obdaren.

Jedna od najboljih poza za isprobavanje plitke penetracije je da muškarac sedne tako da je naslonjen gotovo do ležanja, a žena sedne na njega tako da se svojim leđima nasloni na njegova prsa. Na taj način izvijanjem leđa može kontrolisati dubinu, ugao i brzinu penetracije, piše The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Ovo je najzdravija VEČERA na svetu, preporodiće vaš organizam

Read Next

Brza torta koja se ne peče