ŽENA KOJA JE ŽIVELA 122 GODINE KONZUMIRALA JE 3 NAMIRNICE SVAKI DAN: Jedna će posebno oduševiti ljubitelje slatkiša

Istraživanje životnih navika šestoro ljudi koji su imali više od 100 godina dovelo je do zanimljivih zaključaka, a ispitivanje je sprovela britanska kompanija Eden’s Gate.

Očekivano, ključna stavka prilikom istraživanja bila je ishrana ovih ljudi, kao i socioekonomski status i količina stresa kojem su bili izloženi tokom života.

Najstarija osoba na svetu bila je Francuskinja Žana Luiza Kalman koja je živela čak 122 godine, a ona je jednom prilikom otkrila koje tri namirnice je konzumirala gotovo svakodnevno.

Žana Kalman konzumirala je 3 namirnice

Čokolada

Žanin je jela čokoladu nakon svakog obroka. Iako nekima može da izgleda čudno, ova namirnica ima brojne zdravstvene prednosti. Istraživanje je pokazalo da je ona korisna za srce, da pomaže u borbi protiv kancera i zaraznih bolesti koje narušavaju imuni sistem. Naravno ovde se misli na tamnu čokoladu koja je napravljena od 70% kakaa.

Prema istraživanju čokolada pozitivno utiče na zdravlje

Maslinovo ulje

Američko udruženje za bolesti srca navodi da maslinovo ulje između ostalog sadrži vitamin E i smanjuje nivo lošeg holesterola. Samim tim, rizik od srčanih oboljenja je manji. Rezultati istraživanja su pokazali da je konzumiranje velikih količina maslinovog ulja povezano s dužim životom. Lekari savetuju da iz ishrane izbacite margarin i majonez, a da uvrstite maslinovo ulje.

Maslinovo ulje snižava loš holesterol

Vino

Kalment je navela, prenosi Kliks.ba, da je naročito volela da pije porto, crveno vino koje se pravi u Portugalu. Mnogi ovu vrstu vina konzumiraju kao deo mediteranske dijete, koja je proglašena najzdravijom. Naravno, bitno je da konzumirate umerenu količinu, ne više od jedne čaše dnevno.

Čaša vina dnevno povoljno utiče na srce

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Čadež: Mandat u KIF-u ustupam predsedniku Privredne komore Kosova

Read Next

4 ZNAKA OČEKUJE NIKAD BOLJI PERIOD ZA VREME MLADOG MESECA U STRELCU: Jedni će dobiti novac, a NJIH prati ljubavna sreća