ŽENA (92), NA IZMAKU ŽIVOTA: Može da vam priča ko šta hoće, sreća je samo u ovome!

Do 8 izjutra, 92-godišnja baka po imenu Tatjanaveć je obučena, diskretno našminkana, uredno očešljana. Spremna je da se preseli u starački dom.

Mužjoj je nedavno preminuo, pa sada nema drugi izbor. Uprkos satima i satima strpljivog čekanja, ozbiljno i nepomično je sedela, a osmehnula se samo jednom – kada joj je saopšteno da je njena soba spremna.

Na putu ka liftu, medicinska sestra je objasnila kako će njena mala sobaizgledati. Imaće zavese koje liče na prozore. 

O, dopašće mi se zavese“, bilo je prvo što je baka Tatjana rekla i to sa entuzijazmom detetakoje je upravo dobilo igračku o kojoj je maštalo.

Sestra se uplašilapreuranjene reakcije i mogućeg kasnijeg razočaranja, pa je oprezno rekla:

“Sačekajmo da ih prvo vidite. Možda vam se ne dopadnu”.

Nije važno. Srećaje ono što unapred odlučite.Kako moja nova soba izgleda ne zavisi od rasporeda i izbora nameštaja, već od načina na koji moj mozak funkcioniše. Tu odluku donosim svakog jutra, čim se probudim. Imam izbor – da provedem ceo dan u krevetu razmišljajući o svojoj bolesti i delovima tela koji mi više ne pripadaju, ili da osetim radost i zahvalnost svakog dana. Svaki dan doživljavam kao poklon i sve dok sam živa, misliću samo na lepe uspomene“, rekla je baka i dodala:

“Starost je kao račun u banci, podižeš novac koji si sam tu stavio. Savetujem da na svoj račun uspomena stavite što više trenutaka sreće”, ispričala je u jednom dahu i ponovo zaćutala.

Kasnije je otkrila svojih 5 sasvim jednostavnih pravila srećnih osoba:

Očisti srce od zlobe;

– Očistite mozak od briga;

– Živi što jednostavnije možeš;

– Daj što više možeš;

– Ne očekuj previše.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

BONTON ZA ŽENE: Ova pravila ponašanja čine pravu damu!

Read Next

Trik da ohladite vino za samo tri minuta