Zečević za RTS: Kurtijev cilj je ujedinjenje sa Albanijom

Slobodan Zečević je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da je krajnji cilj premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija ujedinjenje sa Albanijom.

“Aljbin Kurti je doveo novu garnituru političara koji govore ono što Albanci govore decenijama – njima je cilj da se ujedine sa Albanijom, njima nije krajnji cilj nezavisno Kosovo. Nezavisno Kosovo im je samo jedna etapa ka ujedinjenju sa Albanijom”, navodi Zečević.

Dodaje da je u južnoj srpskoj pokrajini prisutan agresivan albanski nacionalizam decenijama i da najnoviji napadi to potvrđuju.

“Oni su praktično očistili dobar deo Kosova i Metohije, i dalje nastavljaju s tim. Pre nekoliko dana napali su dva mladića srpske nacionalnosti u severnom delu Kosovske Mitrovice. Zatim hoće da vode postupke i protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve – igumana manastira Visoki Dečani Save Janjića zbog navodnih ratnih zločina”, navodi Zečević. 

Objašnjava da je identitet i opstanak srpskog naroda vezan za Srpsku pravoslavnu crkvu i da su se iz tog razloga obrušili na sveštenike i svetinje.

“Oni shvataju da je praktično identitet srpskog naroda vezan za Srpsku pravoslavnu crkvu i uopšte opstanak srpskog naroda na nekom prostoru vezan je za SPC i onda su se obrušili na sveštenike i svetinje”, ocenjuje Zečević.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Izvodili radove pa pronašli ćup sa blagom, prste umešala država (video)

Read Next

SAD opredelile dodatna 22 miliona dolara pomoći za reforme u Srbiji