Završen sastanak Vučića i Šapića, ujedinjenje do kraja maja

Šapić je precizirao da će do tada biti održan Glavni odbor stranke i javnost dobiti više informacija.

“Utisak je dobar, sve je onako kako smo i očekivali. Pričali smo sada o nekim tehničkim stvarima i o tačkama oko kojih ćemo se ujedniti”, rekao je Šapić novinarima.

Na pitanje da li je SPAS jednoglasno doneo odluku na organima stranke o ujedinjenju, Šapić je kazao da će se Glavni odbor tek održati, ali je napomenuo da su svi u Predsedništvu stranke obavešteni, kao i lokalni odbori u Srbiji, te da je reakcija bolja nego što je očekivao.

Na pitanje o čemu su danas govorili, Šapić kaže da ne bi o detaljima, ali da ništa “spektakularno” nije bilo, odnosno govorilo se o tome što su Vučić i on već započeli ranije.

“Obavestićemo vas u narednom periodu o tačkama oko kojih smo se odlučili da se ujedinimo i na koji način će to tehnički da se sprovede. Ja očekujem do kraja maja, oni (SNS) će vam dati informaciju više. Mislim da bi do kraja maja trebalo da bude Glavni odbor kada bi trebalo sve da se spakuje”, istakao je Šapić.

Upitan kada će biti održan sledeći sastank, Šapić je odgovorio da će dve stranke biti u dnevnoj komunikaciji.

Sastanak delegacija u sedištu SNS završen je oko 18 časova, a sedište te stranke ubrzo posle Šapića napustio i predsednik Vučić koji je na pitanje o čemu su razgovarali kratko prokomentarisao “o mnogo čemu”.

U delegaciji SNS su, osim Vučića, bili partijski funkcioneri Siniša Mali, Miloš Vučević, Darko Glišić i Dejan Đurđević, a Šapić je došao sa članovima Predsedništva SPAS-a Marijom Leković i Radovanom Tvrdišićem.

Pre nekoliko dana predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić objavio je da je podneo predlog Predsedništvu SNS, koji je jednoglasno prihvaćen da se formira radna grupa koja će krenuti u razgovore sa SPAS-om Aleksandra Šapića oko ujedinjavanja u jednu političku stranku.

Šapić je posle Vučićeve izjave rekao da je raspoložen da prihvati predlog predsednika Vučića o ujedinjenju SNS i SPAS, i dodao da se nada da će dogovor o tome biti postignut i da će već, možda od juna dve stranke biti deo zajedničke organizacije.

Istakao je da je ideja o ujedinjenju došla od predsednika SNS i da je reč “o prirodnom procesu” s obzirom na programska načela njegove stranke, koje se nisu ili su se malo promenila i suštinski nisu u suprotnosti sa aktuelnom državnom politikom.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

EU: Šansa za dogovor Beograda i Prištine, nema vremena za gubljenje

Read Next

Borelj: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine do kraja juna