Završen jedan od ključnih delova auto-puta Preljina–Požega

Buduća trasa auto-puta Preljina–Požega jedinstveno je gradilište u jugoistočnoj Evropi, jer i pored veoma komplikovane strukture, najdužih tunela u Srbiji i velikog broja mostova, kineski izvođač CCCC radi u dve smene po deset sati da bi stigao da u januaru sledeće godine završi auto-put.

“Moramo hitno da završimo obilaznicu oko Čačka. Moramo da nastavimo ka Požegi, vrlo brzo ćemo ući u radove od Požege ka crnogorskoj granici. I mislim da smo pokazali da to možemo da uradimo, nemamo nijedan parkiran bager ili kamion i mi to moramo da završimo, jer su građani ove zemlje predugo čekali”, ističe ministar saobraćaja Tomislav Momirović.

Trasu je projektovao saobraćajni institut CIP. Projekat je urađen tako da štedi vreme i novac, kako onima koji će koristiti auto-put, tako i izvođačima radova

Projektant CIP-a Nevenka Đokić navodi da se sada na tom pravcu putuje oko sat vremena, a da će se putovati 20 minuta do pola sata kada budi završen auto-put.

Deonica Preljina–Požega, ukupne dužine 30,9 kilometara, nastavak je projekta izgradnje auto-puta Beograd – Južni Jadran.

Skoro trećinu trase na budućem auto-putu od Preljine do Požege činiće mostovi i tuneli: tri tunela, 35 mostova, 11 nadvožnjaka i tri petlje. Ukupna vrednost radova je 450 miliona evra.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Teklas radi punom parom, proizvodnja raste uprkos epidemiji

Read Next

Devet od 10 nemačkih kompanija ponovo bi investiralo u Srbiji, šta vide kao najveće rizike