Zašto koncept “prijatelja sa povlasticama” ne funkcioniše za žene?

Prijatelji s povlasticama – predstavljaju dogovor između dve osobe da budu više od prijatelja ali manje od osoba u vezi. Kako prenose mediji, ideja u obliku „prijatelja sa povlasticama“ se posmatra kao jednako korisna i za žene i za muškarce.

Obzirom da su žene i muškarci dva suštinski različita bića, kako biološki tako i psihološki, ova ideja zapravo ne funkcioniše za sve na isti način.

Muškarci su ti koji imaju korist
Ovakav koncept eliminiše muškarčevu potrebu da se oko vas imalo trudi. Bez zavođenja, bez nežnih riječi i sitnih znakova pažnje, sa fokusiranošću isključivo na seks. Prijatelji s povlasticama je ono što bi gotovo svaki muškarac radije odabrao u odnosu na stvarnu vezu.

Gubljenje vremena i energije
Koncept prijateljstva se menja u potpunosti kada postanete sa nekim – prijatelj sa povlasticama. Ako vi u toj priči imate drugačija očekivanja, potajno se nadajući da će ovakav odnos pretvoriti u nešto više, u stvari samo trošite svoje vreme i energiju.

Na kraju ćete postati ljubomorni
Ako se sa datom osobom često viđate i praktikujete intimna druženja, vremenom ćete postati ljubomorni ako shvatite da kraj vas on ima i nekog drugog. Ljubomora se može javiti i ako on priča o devojci koja mu se dopada, sa kojom čak i nije u vezi, jer vas između ostalog  – smatra i za prijatelja.

Slični tekstovi

Ona vas želi
Svako ko ulazi u vezu bez obaveza zvanu prijateljstvo s povlasticama, treba da bude svestan toga da osoba sa kojom ima intiman kontakt ne želi od nje ništa više od toga. Vi ste tu samo da mu korisno ispunite vreme dok ne naiđe neko ko mu u potpunosti odgovara sa kim će želeti vezu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Čarobna voda od koje biljke dvostruko narastu, a spasiće i one uvele (foto)

Read Next

Pet modnih trikova koje znaju sve žene sa stilom