ZAŠTO JE RETROGRADNI MERKUR U SEPTEMBRU PRAVO VREME DA PROMENITE ŽIVOT IZ KORENA: Anđela Perl ima savet za sve nas

Svako od nas ima jedinstvenu šansu da promeni svoj život od 10. septembra do 2. oktobra! Ovo je jedinstven period kada su vreme i energija usmereni unazad, što znači da je vreme za prisećanje, preispitivanje…

Sada nije vreme da se započne nešto novo. Vreme je da se smirimo, da usporimo pred jesen i preispitamo sve ono što smo ranije započeli. Vreme je da se isprave greške, i razmisli o novim potezima.

Čuvena čitačica tarot karata, Anđela Perl savetuje kako se ponašati tokom retrogradnog Merkura kako bismo postali srećniji:

Šta ne treba raditi tokom retrogradnog Merkura

 1. Ne možete potpisivati važne dokumente, sklapati poslove.
 2. Važne finansijske transakcije nisu dozvoljene.
 3. Ne donosite velike odluke.
 4. Ne smete obavljati velike kupovine, posebno opreme. Nema novih kompjutera, telefona, frižidera i automobila. Ako vam je zaista potrebna kupovina, ne zaboravite da sačuvate svoje račune kako biste mogli da zamenite skupu stvar ako se nešto desi.
 5. Obećanja se možda neće održati, nemojte biti previše lakoverni.
 6. Ne možete otvoriti posao, registrovati nove kompanije.
 7. Medicinske intervencije treba obavljati samo ako su krajnje neophodne. Planove treba odložiti.
  Retrogradni Merkur

Šta raditi tokom retrogradnog Merkura

 • Popravi ono što se može popraviti.
 • Obnovite odnose.
 • Obnovite ugovor, ponovo potpisati.
 • Uradite kućne popravke, krečenje…
 • Obično se u ovom periodu pojavi nešto ili neko iz prošlosti (izgubljeni nakit, zaboravljeni ljudi i td).

Šta očekivati tokom retrogradnog Merkura za različite znakove zodijaka?

Ovan

Na poslu ćete dominirati – sve će vam ići od ruke! Što se tiče ljubavi, čak je i ponovni brak moguć. Bivši klijenti će se vratiti, bivše ljubavi će se javiti…Odlično vreme za cenkanje ako prodajete kuću.

Bik

Bikovi, odmorite se – treba vam mir. Možda ćete morati da se vratite na stari posao, poboljšati nešto, rešiti neki problem. Možda vam se vrati neki stari problem sa zdravljem. Obavezno idite na pregled. Sada je dobro vreme da se vratite zdravoj ishrani, umerenosti u načinu života. Ne planirajte ništa važno za 1., 2. i 3. oktobar.

Blizanci

Počeo je period ljubavi kao iz romana. Povoljno će biti obnavljanje odnosa sa bivšim ljubavnicima. Poznato je da Merkur vlada znakom Blizanaca, pa ćete se sada nakratko vratiti u svoju prošlost. Možda ćete se vratiti na mesta gde je prošlo vaše detinjstvo, potražiti neke dokumente. Dobar trenutak za završetak studija. Postoji šansa da će se vratiti neki problem koji vas je mučio a vezan je za vašu decu. Mogu se pojaviti prijatelji iz prošlosti.

Rak

Vreme je da popravite sve pokvarene stvari u kući. Naravno, idealno je pozvati majstora, obratiti pažnju na ono što je dugo zahtevalo ruke majstora. Sjajno je vreme za cenkanje, pogađanje nekih velikih kupovina… Rođaci mogu doći da žive kod vas na neko vreme – budite spremni.

Retrogradni merkur, Loš period

Lav

Lav je sav u znaku putovanja, poslovnih ugovora, sklapanja nekih velikih poslova… Obratite pažnju na kašnjenje. Proverite pasoš na vreme, krenite ranije na put da biste izbegli probleme… Retrogradni Merkur baš ne voli Lavove, možda izgubite nešto vredno, kao na primer – telefon..

Devica

Možda iznenada dobijete neki novac na koji ste prestali da računate. Prisetite se da li dugujete nekome nešto i vratite sve što možete. Moguć povratak na stari posao. Retrogradni Merkur vas upozorava da je vreme da se pobrinete za svoje roditelje. Misli bi trebalo da vam budu samo pozitivne.

Vaga

Možda ćete odjednom poželeti da promenite svoj izgled: da se prefarbate, ošišate… Verovatno ćete obnoviti staru ljubav, a moguće je da ćete i započeti zajednički život. Što se posla tiče: ili ćete obnoviti stari ugovor ili će vam se vratiti stari klijenti sa kojima ste imali uspešnu saradnju.

Škorpija

Osloboditi se svega nepotrebnog iz kuće. Osamite se i uživajte. Sada osećate strašnu maglu u glavi. Nije vam ništa jasno. Ni kako da rešite probleme, ni gde da krenete… Sačekajte par dana i sve će ponovo biti uredu. Zastanite i preispitajte sve svoje stavove.

Strelac

Strelac je na čekanju zbog retrogradnog Merkura. Novac će stizati sa zakašnjenjem, kao i važni dokumenti. Vratite se u teretanu i povedite računa o svom zdravlju. Moguć je susret sa prijateljima iz detinjstva. Vreme je da se krene od nule. Šta god da vas snađe – zahvalite se Univerzumu.

Jarac

Jarčeve očekuje najveća promena. Verovatno će posao biti na udaru. Sva kola će se slomiti upravo na ovome. Svi raniji planovi biće bačeni u vodu. Ako ste hteli da odete u penziju, možete se predomisliti i ostati na poslu.

Vodolija

Vodolija ovo vreme koristi kako bi promenila svoj život na bolje. Sve ulaže u putovanje, obrazovanje, traganje za srećom. Možda će promeniti profesiju, naučiti nešto novo… Odlasci na verska putovanja su poželjna. Verujte u višu silu i promenićete svoj životni put na bolje.

Ribe

Ribe će imati jaku želju da ulože svoj novac u nešto. Zarada muža ili žene može se promeniti, neke isplate mogu kasniti. Ali moguće je i da dobijete neko veliko nasledstvo. Pripremite se za romantičnu avanturu.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

Još nisu prošli svi vozovi – rekonstrukcija i izgradnja novih pruga vredna tri milijarde evra

Read Next

Ni slučajno ne bacajte ljusku luka, može da vam posluži!