„Žao mi je Novaka, nisu ga cenili koliko zaslužuje“

Američki teniski stručnjak Pol Anakon, nekadašnji trener Rodžera Federera, udelio je komplimente Novaku Đokoviću, kojeg je nazvao „najdominantnijim igračem prošle decenije“.

Anakon je istakao da Novaka možda ne vole u svetu koliko Federera i Rafu Nadala, ali da je on od čuvene sezone 2011. godine najdominantnija sila u tenisu.

On je istakao da je od tada Srbin osvojio 18 Grend slem titula, dok su Nadal i Federer osvojili 15 – zajedno.

„Novak se pojavio u senci verovatno dve osobe čija je senka verovatno veća nego bilo čija druga, zbog toga koliko su ih svi voleli. Zbog toga mi je žao Novaka, jer njega nisu cenili koliko to zaslužuje“, rekao je Anakon u podkastu portala „Tenis“.

Amerikanac je istakao da je pored osvojenih Grend slem titula, srpski teniser od početka prošle decenije osvojio 31 Masters titulu, dok su Švajcarac i Španac to uradili 28 puta. Takođe, zajedno.

„Možete da volite koga god želite, ali kada pogledate činjenice, jasno je da je on najdominantniji igrač protekle decenije“, dodao je stručnjak koji je radio i sa Pitom Samprasom, Timom Henmanom, Stenom Vavrinkom…

Pored Mastersa i Slemova, Novak je i četiri puta osvajao Završni turnir, dok su Federer i Nadal to uradili ukupno jednom. Takođe je, podseća Anakon, oborio Federerov rekord po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP rang liste, koji sada iznosi 325 sedmica.

Podsetimo, Novak je trenutno na putu da svoj legat pojača osvajanjem „kalendarskog slema“, odnosno sve četiri Grend slem titule u istoj godini.

[embedded content]

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Cveće će rasti tri puta brže: Napravite sami “steroide za biljke”

Read Next

Osvaja već na prvi zalogaj: Lagana voćna torta brzo se sprema