“Žao mi je, ali grešite, Nikola Tesla je – Amerikanac”

Ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri izjavio je danas da je, prema njegovom mišljenju, poznati naučnik i genije Nikola Tesla – Amerikanac.

Godfri je na svečanom ispraćaju novog aviona Er Srbije erbas A330 sa likom Nikole Tesle na prvi let za Njujork rekao da se ovde ljudi najlakše naljute kada čuju od drugih da je Tesla njihov po rođenju i da u tome greše i jedni i drugi.

„Znam da je Srbe najlakše naljutiti ako drugi kažu da je Nikola Tesla njihov po rođenju! Žao mi je, ali grešite i jedni i drugi, po meni – on je Amerikanac! Ne po rođenju nego po svom izboru“, kazao je američki ambasador, koji je novom avionu u floti Er Srbije poželeo srećan put i miran let.

„Pre nego što me gađate pokvarenim jajima podsetiću da smo mi Amerikanci ponosni na naslednike u SAD bilo da imaju japanske, meksičke, srpske korene. Isto važi i za Nikolu Teslu, koji je poštovao američko državljanstvo ali nikada nije negirao da je u srcu Srbin“, dodao je Godfri.

Naveo je i da je Tesla simbol inovacije, istrajnosti, značaja obnove i novih početaka, kao i odnosa SAD i Srbije.

Slični tekstovi

On je dodao da on lično ima niz imena i predloga ko bi sve mogao da se nađe na repu nekog od aviona flote Er Srbije – Pupin, Čarls Simić, Marina Abramovič, a o košarkašima iz Srbije, rekao je, da i ne govori.

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na te reči američkog ambasadora i kroz smeh prokomentarisala da je ambasador bio na ivici “ozbiljnog diplomatskog incidenta” koji je izbegnut.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Spavanje na levoj ili desnoj strani – šta je zdravije?

Read Next

Verovatno i vi grešite: Koliko često treba kupati decu?