Zaista je lako: 2 sjajna trika da smanjite račun za struju

Kako da lako smanjite potrošnju struje

Kuhinja nije mesto u kojem možemo da eksperimentišemo u periodu kada je jeftinija struja, jer je koristimo od jutra do večeri. Ali isprobajte ove dve jednostavne stvari i račun će biti manji!

1. Rernu i ringlu gasite tek kada je kuvanje gotovo

Bilo da pržite jaja, ili spremate neki specijalitet koji se kuva satima, znajte da postoji nešto što se zove rezidualna toplota. Zagrejana ringla ili rerna emitovaće iznenađujuće jaku toplotu i nakon što ih ugasite. Zbog toga je najbolje da nekoliko minuta pred kraj kuvanja jednostavnih jela, ili 15 ili čak 20 ako kuvate nešto što se priprema satima, ugasite ringlu ili rernu. Toplota koja ostaje i nakon gašenja biće sasvim dovoljna da dovrši termičku obradu hrane, a vi nećete trošiti struju.

2. Koristite pogrešnu ringlu

Slični tekstovi

Svako od nas kao da ima omiljenu ringlu na šporetu i nju najčešće koristi. Ali to može biti greška koja troši više struje.

Prečnik ringle trebalo bi da se što je više moguće poklapa s prečnikom posude koju koristimo za kuvanje. Ako veću šerpu stavite na manju ringlu, potrošićete više energije a za količinu hrane bi vam verovatno odgovarala manja šerpa ili tiganj. Veća posuda znači i trošenje više energije da bi se ta površina zagrejala, i ako vam nije stvarno cela površina potrebna, uzalud trošite struju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Uz malo para i bez muke: Čudesan trik da stare pločice budu kao nove

Read Next

Stavite ovo na sto i privući ćete NOVAC i SREĆU!