Zaharova: Ako SAD traže agresore, neka počnu pred ogledalom

Marija Zaharova je reagovala na izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da NATO ne planira agresiju protiv Rusije i da je jedina “agresija koja se mogla videti prethodnih godina dolazila od Rusije”.

“Sirija, Libija, Irak, Jugoslavija – otvorena oružana agresija NATO-a, na čelu sa SAD. U Ukrajini imamo rukovodstvo antiustavnih prevrata koje su realizovali SAD zajedno sa NATO i EU”, navela je Zaharova, a preneo Sputnjik.

Dodala je i da su na Kubi, u Nikaragvi i Belorusiji sprovedeni pokušaji svrgavanja vlasti uz elemente “hibridnog rata”, koji su, kako kaže, sprovodile Amerika i zemlje NATO-a.

Portparolka ruske diplomatije ocenila je da su za NATO rutina stotine specijalnih operacija, čiji je cilj mešanje u unutrašnje stvari suverenih država i promena političke agende.

“Tako da ovakve izjave državnog sekretara nisu ništa drugo do neuspešan pokušaj stvaranja ideološke baze za Samit demokratije. Ako su u Stejt departmentu odlučili da nađu agresore koji krše međunarodno pravo, onda partneri taj proces treba da započnu pred ogledalom”, zaključila je Zaharova.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Vučić u subotu u poseti mestu Gornje Nedeljice

Read Next

Union Berlin nastavlja da iznenađuje, pao i Lajpcig