Zaboravljena lekovita biljka – čuvar zdravlja srca

Iako toplo vreme kod većine otklanja rizik od nekontrolisanog skoka krvnog pritiska, ima i onih koji ni u idealnim vremenskim uslovima i uz terapiju ne mogu da hipertenziju drže pod kontrolom. Zato, pobornici lekovitog bilja preporučuju čaj od lista gloga.

Umirujuće dejstvo

Ovaj čaj ne samo da povoljno utiče na cirkulaciju, već i jača srčani mišić. Kinezi su nekad od gloga pravili fermentisano piće. Glog jača i reguliše rad srca, a i odličan je regulator krvnog pritiska. Mnoga istraživanja potvrđuju da pacijenti koji boluju od bolesti srca pozitivno reaguju posle uzimanja gloga, manje se umaraju. Simptomi nedostatka daha i „preskakanja“ otkucaja srca su znatno slabiji.

Glog je jedna od biljaka s najjačim umirujućim dejstvom. Pomaže kod umora, manjka energije, lošeg sna, teškog disanja, vrtoglavica, lupanja srca, anksioznosti, nervoze i šuma u ušima. Koristi se i u menopauzi.

Višak vode

Slični tekstovi

Brojne studije o glogu ustanovile su da je on sigurna i dobro podnošljiva biljka za čovekov organizam. Međutim, glog se ne preporučuje trudnicama i dojiljama. Iako je kao biljka siguran za korišćenje, ne preporučuje se njegovo uzimanje uz neke lekove za srce. Najbolje je posavetovati se s lekarom.

Može se koristiti kao pomoć kod mršavljenja, jer podstiče izbacivanje viška vode iz organizma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Najbolje svekrve rađaju se u ova tri znaka

Read Next

Klačar: Izborni uslovi zajednički imenitelj kompromisa vlasti i opozicije