ZA ZDRAVO SRCE: Ove 3 stvari su najvažnije kada kupujete proizvode u prodavnici!

To može biti komplikovano i oduzeti vam puno vremena, zbog čega vam preporučujemo da obratite pažnju na sledeće tri stavke ako vam je zdravlje vašeg srca u prvom planu.

1. Sadržaj natrijuma (Na)

Potrudite se da namirnice koje kupujete imaju najmanji mogući sadržaj natrijuma. Kardiolozi preporučuju da ne unosite više od 2.300 miligrama natrijuma dnevno. To znači da treba da počnete da manje solite hranu, a kada se nađete u prodavnici i, na primer, dvoumite se između dva paradajz sosa, uvek izaberete onaj sa manjim sadržajem natrijuma.

2. Udeo vlakana u ukupnim ugljenim hidratima

Što je veći udeo vlakana u ugljenim hidratima kod nekog proizvoda, to je on bolji za zdravlje vašeg kardiovaskularnog sistema. Uglavnom je pravilo da namirnice sa velikim sadržajem vlakana imaju manje trans masti, rafiniranog šećera, natrijuma i drugih supstanci loših za vaše srce.

3. Kvalitet masti

Kada su u pitanju masti, važno je da na etiketama hrane obratite pažnju na odnos ukupnih masti i zasićenih masti. Cilj bi trebalo da vam bude da ovaj odnos bude što veći, kako biste u svoj organizam uneli dovoljno zdravih, nezasićenih masti.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Novi sistem fiskalizacije od 1. januara, država subvencioniše nabavku nove opreme

Read Next

VRTI VAM SE U GLAVI, MUTI SE VID, IMATE OSEĆAJ DA ĆETE SE SRUŠITI: Kako podići nizak pritisak?