Za ovu retku kućnu biljku čovek je platio 27.000 dolara (foto)

Ljubitelji biljaka mogli bi ostati prilično iznenađeni ukusom Novozelanđana koji su se za saksiju zelenila nadmetali na aukcijskoj veb stranici Trade me. Naime, najviše pažnje, a i paprenu cenu, postigla je biljka nazvana “Variegated Minima”, ‘prošarana zeleno-bela biljka koja ima 8 listova s devetim koji samo što se ne razvije’, kako stoji u opisu oglasa. Srećni vlasnik za nju je izdvojio 27.100 novozelandskih dolara, što je skoro dva miliona dinara!

Prodavac biljke naveo je da se radi o retkoj prošaranoj biljci vrste Rhaphidophora Tetrasperma koja se još naziva i Mini Monstera. Pripadnice ove porodice obično su jednobojne i ističu se zagasitom tamnijom zelenom bojim i karakterističnim oblikom lista.

Posebno su i popularne na Instagramu i već neko vreme su čest stanovnik u domovima svih onih koji prate trendove u uređenju interijera. Međutim, ovo retko šareno izdanje s manje od 10 listova zaista je postiglo iznenađujuću cenu.

Slični tekstovi

Štaviše, radi se o biljci koja je prodata po najvišoj ceni preko tog veb sajta. Ali, i njene rođake u prošlosti se takođe mogu pohvaliti visokim cenama. Šarena Mini Monstera s četiri lista 2020. godine postigla je cenu oko 8 hiljada dolara, a CNN prenosi da su uzorci od sedam listova prodati za 4 hiljade dolara.

Iako se kaže kako novac ne raste na drveću, u slučaju šarene Mini Monstere možda bi se trebalo zamisliti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Vaše hortenzije cvetaće kao nikada pre: Izbegavajte ove 3 greške

Read Next

Da se žene pitaju, evo koliko bi trajalo vođenje ljubavi