Yettel daje korisnicima “eko bonus” za reciklažu papira i plastike

Yettel je prva mobilna mreža u Srbiji koja koristi isključivo energiju iz obnovljivih izvora, za šta ima potvrdu nadležnih institucija Republike Srbije, navode u ovoj kompaniji.

Kompanija je lansirala i “eko bonus”, novu digitalnu uslugu, čijom aktivacijom korisnici biraju da se u njihovo ime reciklira 4,6 kilograma plastičnog i 2,2 kilograma papirnog/kartonskog otpada na mesečnom nivou.

“U osnovi Yettel brenda je balans, a jedna od oblasti na koje ćemo se fokusirati je balans sa prirodom. Želimo da smanjimo negativan uticaj na životnu sredinu i ponudimo korisnicima da urade isto. Naša mreža je 100 odsto zelena, a iz programa reciklaže, u kom smo do sad reciklirali gotovo 350 hiljada uređaja, naučili smo da se korisnici rado uključe kada im ponudite konkretno rešenje”, kaže Majk Mišel, generalni direktor Yettela.

Procena je da prosečan stanovnik Srbije mesečno generiše oko 4,6 kilograma plastičnog, i 2,2 kilograma papirnog/kartonskog otpada (ukupno 6,8 kilograma).

Kako se navodi u saopštenju iz ove kompanije, zato Yettel nudi korisnicima da se, u saradnji sa ovlašćenim operaterom za upravljanje otpadom, u njihovo ime sakupi i reciklira ova količina otpada.

“Potrebno je samo da aktiviraju “eko bonus” u Yettel aplikaciji, bilo kao novu digitalnu uslugu u okviru svojih tarifnih paketa, ili kao zasebnu. Na taj način, iako fizički ne učestvuju u celokupnom procesu, korisnici daju direktan doprinos, odnosno ֦bonus֞ očuvanju životne sredine”, navodi se u saopštenju kompanije.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Pobeda vaterpolista Radničkog u derbiju protiv Novog Beograda

Read Next

55 TRIKOVA SA SODOM BIKARBONOM: Nije ni čudo što se smatra najmoćnijom namirnicom na svetu