Vulin: Znamo ko je naredio prisluškivanje predsednika Vučića

“Postoji ime čoveka koji je razvio sistem prisluškivanja Aleksandra Vučića. I mi to ime znamo”, rekao je Aleksandar Vulin za današnju Politiku, navodeći da se zna kome su nošeni izveštaji i ko je to naredio.

Vulin je rekao da su ti podaci dostavljeni tužilaštvu i da se očekuje da ono dâ kvalifikaciju dela. Naveo je da će to ime biti poznato javnosti kada tužilaštvo bude podiglo optužnicu.

Na pitanje ko je toliko hrabar da prisluškuje predsednika, Vulin je odgovorio da nije siguran da je to pitanje hrabrosti, ali da je to trajalo godinu dana i da je bilo dovoljno vremena da se te mere eksploatišu i da se učini sve što je trebalo.

Govoreći o zabrinutosti za život predsednika Vučića, Vulin je istakao da se, kada se sukobljavate sa mafijom i sa velikim silama u političkom smislu, uvek mora očekivati da će njihov odgovor biti težak, a da može biti i fatalan.

“Ako ‘kavački klan’ raspolaže stotinama miliona evra, zašto mislite da se u odbrani tog novca neće potrošiti još koji milion da bi se likvidirao onaj koji vodi borbu protiv mafije”, zapitao je Vulin.

Ukazao je na to da je Radoje Zvicer, vođa tzv. “kavačkog klana”, sada u bekstvu i da ogroman novac koji ima sada služi samo za osvetu.

“Naravno da će ići na onog koji je najodgovorniji za to. Ako ubijete Vučića, vi izazivate temeljnu političku nestabilnost unutar Srbije, mogućnost političkih sukoba”, istakao je Vulin i ukazao da to znači političku nestabilnost Balkana.

Vulin je naveo da je Vučić jako težak čovek za saradnju kada je reč o njegovoj ličnoj bezbednosti i da stalno govori da hoće da priča sa ljudima i da ga neće odvojiti od naroda.

Ministar je naveo da su prilikom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji postojale operativne informacije da nešto može da se desi i da je Vučiću predlagano da događaj bude odložen, ali da on nije hteo da čuje za to.

“On je takav, ne obazire se previše, navikao je da prima udarce i mnogo više brine za porodicu, kao i svaki otac, brat, sin. A oni to znaju, gde ga najviše boli”, rekao je Vulin.

Naglasio je da se to ne radi zbog Vučića, već zbog politike stabilnosti čiji je on nosilac u Srbiji.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Petković za RTS: U Brisel idemo da branimo poziciju Beograda

Read Next

Brnabićeva sa ambasadorkom Rumunije o bilateralnim odnosima i privrednoj saradnji