Vučić: Verujem da ćemo u danima pred nama moći da nađemo neko kompromisno rešenje

Drugi deo razgovora predsednika Aleksandra Vučića sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom završen je 15 minuta posle ponoći.

Vučić je, u obraćanju na Instagramu, rekao da će se razgovori nastaviti, u nadi da će se postići neko kompromisno rešenje.

“Verujem da ćemo moći u narednim danima koji su pred nama makar za jedan mali deo da postignemo neko kompromisno rešenje, pošto je jasno da oko tablica i nekih većih pitanja do takvog rešenja ne može da dođe uopšte”, rekao je Vučić u video obraćanju objavljenom na nalogu buducnostsrbijeav.

Dodao je da i to što se nada – nije ništa sigurno, te da je potrebno mnogo garantija i još mnogo rada.

“Ali u danima pred nama radićemo vredno da sačuvamo mir za naš narod a da istovremeno osiguramo budućnost za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji”, poručio je predsednik.

Sastanku su prisustvovali i ambasadori SAD i EU u Srbiji, Kristofer Hil i Emanuel Žiofre.

Vučić se sa Lajčakom i Eskobarom sastao i tokom popodneva, posle čega je izjavio da razgovori nisu bili laki i da će se nastaviti u 22 časa.

Pre sastanka sa predsednikom Srbije, Lajčak i Eskobar su zajedno razgovarali sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem.

Pre sastanaka u Beogradu specijalni izaslanici EU i SAD razgovarali su u severnom delu Kosovske Mitrovice i sa predstavnicima Srpske liste. Eskobar je nakon sastanka rekao da su razmotrili zabrinutost gradonačelnika, dok je Lajčak poručio da su dobre opcije one koje čuvaju mir i normalnu atmosferu na terenu. 

Lajčak i Eskobar u Beograd su došli iz Prištine, gde su razgovarali sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija, u nastojanjima da se dođe do dogovora između Beograda i Prištine, a u susret 1. septembru do kada je Priština odložila odluku o preregistraciji tablica i ličnim kartama.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Neverovatan prizor: Kamere snimile trenutak udara groma u Golubačku tvrđavu (video)

Read Next

Obračun u Siriji, Amerika protiv Irana