Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti kraljice Elizabete

“U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem iskreno i duboko saučešće povodom smrti kraljice Elizabete Druge“, naveo je predsednik Aleksandar Vučić.

Njeno Veličanstvo je, napisao je Vučić u telegramu, svojom nesebičnom javnom službom obeležilo modernu istoriju Ujedinjenog kraljevstva i sveta, dajući primer kako treba nositi vladarski autoritet i obavljati dužnosti i u najtežim vremenima.

“Kraljica Elizabeta Druga se sa svakim izazovom suočavala mudro, nenametljivo, ali odlučno, prevashodno vodeći računa o dobrobiti nacije, čime je stekla ogromnu naklonost kako svojih podanika, tako i brojnih poštovalaca širom sveta. Bila je oslonac svojoj porodici i celoj naciji, koja joj je bila privržena kroz generacije”, naveo je Vučić u telegramu.

Njen predani odnos prema dužnostima i brizi za naciju i državu, kao i posvećenost očuvanju najviših moralnih vrednosti i načela, dodao je Vučić, postao je sinonim za period vladavine kraljice Elizabete Druge, koja je tokom decenija neumorno i dosledno radila na tome da Ujedinjeno Kraljevstvo bude zemlja blagostanja za sve.

Ističe da je kraljica Elizabeta, bez obzira na brojne izazove i teškoće koje su obeležile decenije njene suverene vladavine, ispod spoljašnje krhkosti pokazivala snagu dostojnu najvećih vladara u istoriji.

“Još jednom izražavam duboko saučešće porodici Njenog Veličanstva, kao i građanima i Vladi Ujedinjenog Kraljevstva, uveren da će nastaviti da je pamte poštujući njenu vladarsku mudrost i patriotizam”, navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Video koji je šokirao sve: Zbog onog što je uradila tokom vožnje, ovu ženu proglasili su najgorom majkom

Read Next

Pribićević: Sistem vrednosti i spremnost da modifikuje monarhiju najveća zaostavština Elizabete II