Vučić u Briselu 26. aprila o ubrzanju evropskog puta Srbije

Predsednik Srbije u Brisel dolazi na poziv šefa diplomatije EU, Žozepa Borelja, koji će tim povodom organizovati radni ručak za najvišu delegaciju iz Beograda.

Prethodno će se predsednik Vučić sastati s predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen, a planiran je i sastanak sa komesarom za proširenje, Oliverom Varheljijem.

Izvori Tanjuga u Briselu navode da je na agendi razgovora primena nove metodologije na ubrzanju pristupnog procesa Srbije, razvojni projekti u Srbiji predviđeni evropskim Ekonomsko-investicionim planom, ali i borba protiv pandemije i strategija vakcinacije u regionu, za koju je Srbija pohvaljena od evropskih zvaničnika i javnosti.

U okviru pripreme posete predsednika Srbije u Briselu, ambasadorka Srbije pri EU, Ana Hrustanović, sastala se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beogrda i Prištine, Miroslavom Lajčakom.

Sastanak sa Lajčakom je takođe na agedni briselske posete predsednika Vučića, gde bi trebalo da bude reči o nastavku procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine kojem posreduje EU.

Iz EU pozivaju Prištinu da se što pre vrati za pregovarački sto, pri čemu se insistira na “kontinuitetu dijaloga”; napominje da promena vlasti u Prištini neće uticati na već postojeći radni okvir procesa pregovora.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Međuvladina konferencija EU i Srbije do kraja juna ove godine

Read Next

Osuda skidanja zastave Hrvatske sa rezidencije ambasadora Biščevića