Vučić sutra sa Palmerom i Lajčakom

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak sa predsednikom Srbije razgovaraće u četvrtak posle podne, a posle susreta sa Lajčakom predsednik Vučić razgovaraće zvanično i sa Metjuom Palmerom, sa kojim će nezvanični susret imati danas.

Prema informacijama Tanjuga, nakon pojedinačnih razgovora, predsednik Vučić, Lajčak i Palmer će održati zajednički sastanak, posle kojeg nije predviđeno obraćanje medijima.

Lajčak i Palmer su prethodna dva dana boravili u Prištini, a kako je specijalni izaslanik EU za dijalog izjavio, svrha ove posete je priprema za prvi sastanak premijera Kurtija i predsednika Vučića na visokom nivou, koji će biti održan za nekoliko dana u Briselu.

Palmer je u Prištini ponovio stav da SAD snažno podržavaju dijalog Beograda i Prištine koji bi trebao da rezultira postizanjem konačnog sporazuma i međusobnim priznanjem i na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Miroslavom Lajčakom, rekao da SAD nije strana u dijalogu, već partner koji ima za cilj unapređenje odnosa dve strane.

Poručio je i da bi Zajednica srpskih opština trebalo da se formira u skladu sa dogovorom Beograda i Prištine.

Nastavak dijaloga u Briselu biće održan, kako se očekuje, 15. juna.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Osude pretnji smrću predsedniku Vučiću

Read Next

Vučić: Srbija će tražiti izveštaj od visokog predstavnika prvi put