Vučić Srbima u Crnoj Gori: Uz vas smo, glavu gore

“I ni na koji način nećemo vređati one koji su donosili te odluke, a svakako protiv interesa Srbije”, poručio je Vučić u obraćanju građanima Srbije i srpskom narodu u Crnoj Gori putem Instagrama.

“Poručujem našem narodu koji živi u Crnoj Gori da smo uz njih, naše je da držimo glavu uzdignuto, da se borimo i gradimo mir. Živela Srbija i srpski narod”, naveo je Vučić povodom rezolucije koju je crnogorska skupština usvojila u četvrtak uveče, a kojom se zabranjuje negiranje navodnog genocida u Srebrenici.

“Građani Srbije, narode, glavu gore, imaćemo još rezolucija i deklaracija u regionu, poručio je Vučić.

“Sve će biti prepisane britanske rezolucije, Saveta bezbednosti i neke druge rezolucije i svi će da govore kako to nije upereno protiv srpskog naroda, a svima je jasno protiv koga su donete. Ali mi ćemo nastaviti da razgovaramo sa svima, radimo zajedno sa svima, pokazujemo narodima u okruženju da s njima želimo da podelimo najbližu saradnju, a Srbiju u njenom usponu i njenom rastu niko neće moći da zaustavi”, poručio je predsednik Srbije.

“Poštovani građani Srbije i srpski narode, prethodnih dana i nedelja bili smo izloženi velikim pritiscima. Očekivali smo ih. Očekivali smo ih od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja tzv. nezavisnog Kosova, očekivali smo ih od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija brzo i najbrže ekonomski napreduje u svojoj savremenoj istoriji.”

Kaže da smo ih očekivali i od svih onih koji bi upravo zato želeli da Srbiju oslabe, ali da to nismo očekivali od onih koji su nam uvek bili najbliži.

“Ali ovo danas što govorim, govorim onima koji sve to moraju da izdrže, a to su naši građani i srpski narod, ma gde da živi. I nije naša ni sramota ni krivica i samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što više i da se borimo još snažnije za svoju zemlju i Srbiju i sve naše građane”, naglasio je Vučić.

Dodaje da treba da odgovorimo na svaku optužbu, ali tako da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost.

Kako je rekao, da nikoga ne vređamo i da nikome ne radimo ono što nama rade, a što se našem narodu nimalo ne dopada.

“Naše je da narodu u Crnoj Gori kažemo da smo uvek bili sa njima i da ćemo uvek biti s njima, da mi bliže nemamo, da nikada niko neće moći da nas razdvoji, ali da ćemo prema onima koji su donosili političke odluke samo da bi napakostili Srbiji i da bi učinili nešto protiv Srbije umeti da se odnosimo baš onako kako to zaslužuju.”

Predsednik Srbije kaže da sve ono što je Srbija postigla po pitanju ekonomskog rasta ništa ne znači ako i naše komšije i nama najbliži u regionu ne budu još bogatiji.

Poručio je da je Srbija zato spremna da pomogne i narodu u Crnoj Gori i narodu u svim drugim zemljama u našem okruženju.

“Spremni smo da investiramo i ulažemo u nove fabrike, da pomognemo i ljudima u Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima, Podgorici i na primorju, i na svakom mestu. I zato nikada nećemo pozivati ljude da negde letuju ili ne letuju, ali ćemo umeti da napravimo odnos kakav je potreban, odnos kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluke nikada ne konsultujući Srbiju, a te odluke tiču se Srbije, i gledaju kako i na koji način da uvrede našu zemlju ili obeščaste naš narod.”

Dodaje da ćemo za njih uvek imati pravi, ali miran odgovor, koji će biti takav da će neki pomisliti da je možda i kukavički, ali da sigurno nikada neće biti udvorički i podanički.

“Jer mi nemamo gazde u stranim ambasadama, mi ih nemamo nigde. Naš jedini gazda i kome jesmo sluge su srpski narod i građani Srbije”, rekao je Vučić.

Napred, Srbijo, bićemo mnogo uspešnji nego što smo bili, zaključio je Vučić.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Odalović: Beograd istražio zahteve Prištine, nije postupila ni po jednom zahtevu

Read Next

Brnabićeva: Region frustriran odnosom EU prema proširenju