Vučić: Srbija ostaje posvećena idealima antifašizma i sloboda

Predsednik Aleksandar Vučić je istakao da 6. april, osamdeseti po redu od izbijanja Drugog svetskog rata, u slučaju Srbije sadrži specifičnost i simboliku, jer je, osim stradanja ljudi i materijalnih dobara, prve sate Drugog svetskog rata na tlu Srbije obeležilo uništenje najznačajnije zbirke pokretne kulturne baštine u ovom delu Evrope – Narodne biblioteke Srbije.

Poručio je da Srbija ostaje posvećena idealima antifašizma, slobodarstva, nepokora i saradnje na kojima su zasnovani savremena Evropa i svet. 

“I ovog šestog aprila kraj kratera na Kosančićevom vencu, obraslog u korov i naš zaborav, svestan tragičnih posledica tog čina, želim da ukažem na neophodnost uređenja tog lokaliteta koji i danas svedoči o trijumfu volje da se plamenom postigne trijumf uništenja i zaborava. Cilj ovog obilaska je da se sa tog mesta, na kome je počinjen najveći pojedinačni ratni zločin nad kulturnim nasleđem u čitavoj Evropi tokom Drugog svetskog rata, uputi jasna i odlučna poruka našoj i inostranoj javnosti da Republika Srbija ostaje posvećena idealima antifašizma, slobodarstva, nepokora i saradnje na kojima su zasnovani savremena Evropa i svet”, napisao je Vučić na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Kako da lako uspavate bebu?

Read Next

Uspešno održana vojna vežba – prikaz naoružanja u Batajnici