Vučić sa Sijartom o evropskom putu Srbije

Aleksandar Vučić je ocenio političke odnose Srbije i Mađarske kao najbolje u istoriji i istakao da je važan doprinos unapređenju bilateralnih odnosa dao i izuzetan lični i prijateljski odnos sa predsednikom Vlade Mađarske, Viktorom Orbanom.

Vučić je pohvalio mere koje Vlada Mađarske sa velikom odlučnošću sprovodi od početka pandemije radi sprečavanja njenog daljeg širenja, te zaštite zdravlja njenih građana i očuvanja ekonomije.

Govoreći o evropskim integracijama Srbije, predsednik je zahvalio Mađarskoj na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju pruža našoj zemlji na najvišem političkom nivou, ali i kroz brojne programe obuka, razvojnu pomoć i slanje eksperata koji pomažu Vladi Srbije u procesu evropskih integracija.

“Posebno smo zahvalni na ličnom zalaganju ministra Sijarta i najviših zvaničnika Mađarske koji u svim prilikama ističu da Srbija mora što pre da se pridruži Evropskoj uniji”, naglasio je predsednik Vučić i dodao da Srbija ostaje posvećena evropskom putu i sprovođenju reformi koje su deo tog procesa.

Ministar Sijarto je posebno naglasio izuzetne odnose sa Srbijom, kao i blisku saradnju i prijateljske odnose dve zemlje koji su se ponovo potvrdili kroz izrazitu solidarnost i razumevanje tokom borbe protiv pandemije kovida 19.

“Možete računati na kontinuiranu podršku Mađarske u procesu evropskih integracija”, istakao je Sijarto i podvukao da će se dalje unapređenje saradnje između Srbije i Mađarske nastaviti preko brojnih zajedničkih aktivnosti u mnogim oblastima, te da će se podići na nivo strateškog partnerstva.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Ko je u pravu: Federer besneo na sudiju zbog opomene (video)

Read Next

Dačić položio venac na Memorijalnom groblju u Sankt Peterburgu