Vučić sa predstavnicima kineske kompanije o izgradnji brze saobraćajnice Valjevo–Lajkovac

Aleksandar Vučić je zahvalio predstavnicima kompanije na izuzetnoj dosadašnjoj saradnji i naglasio da je razvoj infrastrukture u Srbiji jedan od prioriteta, čija realizacija umnogome doprinosi opštem rastu privrede i prilivu investicija u zemlju.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili projektu izgradnje brze saobraćajnice Valjevo–Lajkovac, kao jednog od najbitnijih segmenata na Koridoru 11.

Meng Jan, izvršni direktor kompanije “Šandong haj spid grup” (Shandong Hi-Speed Group),  obećao je da će radovi na ovoj deonici biti završeni do kraja novembra 2022, što je više od godinu pre predviđenog roka.

Kompanija “Šandong haj spid grup” je zainteresovana i za projekat izgradnje auto-puta Beograd (Borča) – Zrenjanin i Zrenjanin – Novi Sad, dužine 110 kilometara, kao i za projekte izgradnje obilaznica oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užica, o čemu će se voditi posebni razgovori.

Ocenivši saradnju s kineskom kompanijom kao izuzetnu, predsednik je posebno zahvalio ambasadorki Čen Bo na ogromnom zalaganju u produbljivanju i jačanju saradnje Srbije i Narodne Republike Kine, kao i na spremnosti da uvek uloži dodatne napore kako bi najveći i najzahtevniji infrastrukturni projekti u Srbiji dobili najkvalitetniju realizaciju od vrhunskih kineskih stručnjaka i izvođača.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Dačić i Lavrov o razvoju saradnje Srbije i Rusije

Read Next

Kurti: Neće biti formirana monoetnička Zajednica srpskih opština