Vučić sa predsednikom parlamenta Mađarske: Odnosi dveju zemalja na najvišem nivou u istoriji

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će taj visok nivo odnosa biti potvrđen uspostavljanjem strateškog partnerstva. Takođe je zahvalio na snažnoj podršci Mađarske evropskim integracijama Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić je podržao parlamentarnu saradnju dveju zemalja i izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Okvirnog sporazuma o partnerstvu mađarskog Parlamenta i naše Narodne skupštine.

U razgovoru je istaknut značaj infrastrukturnog povezivanja i projekata poput modernizacije pruge Beograd-Budimpešta i rekonstrukcije pruge Subotica-Segedin, kao i povezivanje gasne infrastrukture.

Predsednik Parlamenta Mađarske Kever je zahvalio na svemu što se u Srbiji radi u cilju unapređenja položaja mađarske nacionalne manjine, te su dvojica sagovornika konstatovali da je ona, uz srpsku zajednicu u Mađarskoj, svojevrstan most između dve zemlje.

Mađarski zvaničnik je takođe istakao ulogu Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, što je od značaja i za njegovu zemlju.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Ova salata postala je hit u svetu: Probajte je, raspametiće vas njen ukus

Read Next

Lajčak: Ništa nije tehničko u dijalogu