Vučić sa posrednicima EP u međustranačkom dijalogu

Posrednici Evropskog parlamenta ocenili su dosadašnji dijalog kao veoma konstruktivan i obavestili predsednika o budućim koracima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik je istakao da su racionalni i pragmatični predlozi koji bi unapredili izborne uslove dobrodošli i da suština razgovora jeste da se čuju sugestije svih strana, bez uslovljavanja, kako bi se na adekvatan i konstruktivan način stvorila atmosfera poverenja uz ozbiljan i odgovoran pristup svih političkih aktera.

“Ovo je druga faza dijaloga. Mi ćemo dati svoj pun doprinos njegovom uspehu i spremni smo da budemo uključeni koliko god je potrebno. Nemamo nikakve rokove, dijalog se održava od 2019. godine, ali želimo da postignemo rezultate na vreme, pre izbora najavljenih za 2022”, naglasio je Bilčik.

Sagovornici su istakli da je važno da dijalog bude iskorišćen za bolje razumevanje postojeće situacije, naglasivši da nema nikakvih spremnih rešenja, ali da je moguć konstruktivan dijalog koji bi mogao da dovede do značajnih rezultata.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Međustranački dijalog uz posredovanje evroparlamentaraca – tema razgovora mediji

Read Next

Kfor zamenio stare prepreke novim na prilazu Visokim Dečanima