Vučić sa ministrom turizma Albanije: Postoje neiskorišćeni, a veliki potencijali

U saopštenju se navodi da su, iako sve veći broj turista iz Albanije posećuje Srbiju i obrnuto, predsednik Vučić i ministar Klosi konstatovali da postoje neiskorišćeni, a veliki potencijali, te da je zbog toga neophodno raditi na međusobnoj promociji turističke ponude dveju zemalja.

U tom smislu su istakli značaj postojanja direktnog leta “Er Srbije” između Beograda i Tirane.

“Predsednik Vučić i ministar Klosi su pozdravili ukidanje rominga na Zapadnom Balkanu, koje je danas stupilo na snagu, kao jedan od podsticaja za veći turistički promet u regionu. Oni su takođe zaključili da inicijativa za saradnju Srbije, Albanije i Severne Makedonije, poznata kao Mali Šengen, otvara mogućnosti za slobodan protok ljudi, a time za veću turističku razmenu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Vučić predložio konkretne mere za unapređenje turističkih aktivnosti između dve zemlje, kao i podršku povećanju nivoa investicija u oblasti turizma.

“U okvirima Berlinskog procesa i Mini Šengena moguće je još brže raditi na razvoju turističke ponude, kako Albanije i Srbije, tako i celog regiona Zapadnog Balkana”, zaključili su sagovornici.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vladimir Orlić i Miloš Jovanović za RTS o dijalogu Beograda i Prištine

Read Next

Vučić: Biće značajnog povećanja plata i penzija, stižemo evropske standarde