Vučić sa Micotakisom: Zahvalnost Grčkoj što razume poziciju Srbije

Sagovornici su se saglasili da Evropa prolazi kroz jednu od najtežih energetskih kriza u istoriji i da zajednički projekti, poput izgradnje gasnog interkonektora Bugarska–Grčka, predstavljaju siguran način za stabilno snabdevanje ovim energentom, navodi se u saopštenju Predsedništva.

Predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju, koja nastavlja da beleži snažan industrijski i ekonomski rast i stalan priliv stranih investicija uprkos globalnoj krizi, od ključnog značaja da obezbedi energetsku sigurnost za građane i privredu.

U tom kontekstu, zajednička borba za energente predstavlja imperativ ne samo za zemlje regiona, već i za sve evropske zemlje koje su bez izuzetka pogođene negativnim efektima ove krize, ističe se u saopštenju.

Predsednik Vučić je zahvalio premijeru Micotakisu na podršci Grčke našoj zemlji u snabdevanju gasom u paketu sa zemljama Evropske unije, što bi nam donelo dodatnu stabilnost u predstojećem periodu, ali i na tome što razume poziciju Srbije.

Govoreći o evropskom putu naše zemlje, predsednik je naglasio da to ostaje jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, dodavši da u aktuelnoj geopolitičkoj situaciji naša zemlja ostaje podjednako posvećena očuvanju teritorijalnog integriteta i poštovanju međunarodnog prava.

Predsednik Vučić je još jednom zahvalio premijeru Micotakisu na podršci Grčke suverenitetu Srbije i dodao da je za nas takav dosledan stav od ogromnog značaja.

Predsednik Vučić i premijer Micotakis su se saglasili da su bilateralni odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou, kao i da će nastaviti zajednički da rade na njihovom dodatnom unapređenju, zaključuje se u saopštenju.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Punjene paprike na starinski način – nema kome se nisu dopale

Read Next

Meloni u prvom obraćanju posle izbornog dana: Cena energije prioritet, braniću nacionalni interes