Vučić sa Hilom o Generalnoj skupštini UN i dijalogu Beograda i Prištine

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija posvećena jačanju ekonomskih i bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Državama, kao i otvaranju novih oblasti saradnje u kojima postoje veliki, ali nedovoljno iskorišćeni potencijali, navodi se u saopštenju Predsedništva.

U tom smislu, predsednik je istakao da će i tokom predstojeće posete Njujorku povodom Generalne debate 77. zasedanja Skupštine UN, razgovarati o unapređenju saradnje sa SAD i na brojnim sastancima koje će tom prilikom imati sa visokim zvaničnicima američke administracije.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, predsednik je naglasio da očekuje podršku SAD u svim naporima Srbije usmerenim na nastavak dijaloga sa Prištinom, budući da je razgovor jedini pravi put za rešavanje svih otvorenih pitanja, kao i za postizanje održivog dogovora.

Predsednik Vučić je u razgovoru sa ambasadorom Hilom ponovio poziciju Srbije usmerenu na očuvanje mira i stabilnosti u regionu, budući da se naša zemlja svojom doslednom i ozbiljnom politikom pozicionirala kao pouzdan i odgovoran partner, posvećen političkom dijalogu i daljem razvoju regionalnih odnosa u svim oblastima.

Ambasador Hil je istakao da će Sjedinjene Države sa partnerima iz Evropske unije nastaviti da se zalažu za dijalog koji će doneti konkretne rezultate i ponovio podršku SAD evropskim integracijama Srbije i zemalja regiona, zaključuje se u saopštenju.

Vučić će 21. septembra govoriti na 77. sednici Generalne skupštine UN.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Čuveni listići bolji i od uštipaka, obožavaćete ih više nego išta

Read Next

Međusobne optužbe Tadžikistana i Kirigizije za granatiranje – u Batkenu proglašeno vanredno stanje