Vučić sa Godfrijem: Jačanje saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta za Srbiju

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija uvek spremna za otvoren dijalog sa Prištinom, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

Vučić je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Vašingtona na putu punopravnog članstva Srbije u EU, koji predstavlja jedan od njenih prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva.

“Od velikog značaja nam je američka podrška u procesu evrointegracija naše zemlje. SAD bi mogle da sugerišu svojim evropskim partnerima da je napredak Zapadnog Balkana u oblasti evropskih integracija neophodan, pre svega zbog mogućnosti da i same zemlje kandidati u određenom trenutku osete zamor od konstantnog odsustva napretka. Reforma naših društava je sama po sebi cilj, ali ishod, takođe, mora biti izvestan i jasan”, naglasio je predsednik Vučić.

Istakao je da je jačanje saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta za Srbiju i da veruje da je želja za čvršćim vezama obostrana.

Stoga je naglasio da bi češće posete na visokom nivou potvrdile takvu opredeljenost dveju zemalja i u isto vreme izrazio nadu da bi američki predsednik mogao da poseti našu zemlju, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vučić i ambasador Godfri su se saglasili da je potrebno više projekata od obostranog interesa i, s tim u vezi, naglasili značaj angažovanja regionalne kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC u Beogradu.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Dačić: Ustavne promene u oblasti pravosuđa obaveza, ali i potreba

Read Next

Vučić: Beograd otvoren za dijalog sa Prištinom, pažljivo analiziramo non-pejper