Vučić sa Donfridovom o KiM i teritorijalnom integritetu Srbije

U otvorenom i sadržajnom razgovoru, predsednik Vučić i zvaničnica Stejt Departmenta Donfrid su se saglasili da je u zajedničkom interesu da se bilateralna saradnja intenzivira u svim oblastima, saopšteno je iz Predsedništva.

Dvoje sagovornika su razgovarali o rešavanju pitanja Kosova i Metohije, kojom prilikom je predsednik Vučić izložio poznate i principijelne stavove naše zemlje.

Govoreći o situaciji u regionu, zaključeno je da napredak regiona počiva na očuvanju mira i stabilnosti, te da je to prioritet delovanja na Zapadnom Balkanu.

Pomoćnica državnog sekretara SAD oštro je zamerila potpisivanje Plana konsultacija između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije, ističe se u saopštenju.

Ovom prilikom predsednik Vučić je istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, uključujući i Ukrajinu, dok taj princip nije poštovan, niti se poštuje, kada je reč o teritorijalnom integritetu Republike Srbije, zaključuje se u saopštenju.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Trik iskusnih domaćica: Imaćete najbolji kiseli kupus ako bure prekrijete ovim

Read Next

Beogradski mediji: Radoje Zvicer ubijen u Panami