Vučić sa članovima Organizacionog odbora SP u boksu i gostima iz Rusije

Predsednik Vučić je zahvalio članovima Organizacionog odbora na velikom trudu koji su uložili ne samo u pripreme za samo prvenstvo, već i za jačanje vizure boksa i popularizaciju ovog sporta u regionu, budući da je boks u Srbiji i zemljama u okruženju dugo bio nepravedno zapostavljen.

Predsednik je naglasio da je zato uložen veliki trud i mnogo entuzijazma u pogledu organizacije Svetskog prvenstva. Bokserski savez Srbije predstavljali su predsednik Nenad Borovčanin i direktorka preduzeća SP u boksu 2021. Antonina Bogićević.

“Ovo će biti događaj od izuzetnog značaja za našu zemlju. Biće to veliki povratak bokserske veštine na Balkan i u Istočnu Evropu – rekao je predsednik i naglasio da su veliki resursi usmereni ka tome da Svetsko prvenstvo u boksu bude spektakularan događaj koji će pomeriti granice ne samo u organizaciji, već i u broju gledalaca i ukupnom kvalitetu i nivou, kako po profilu takmičara, tako i po uslovima koji će sportistima biti obezbeđeni”, rekao je predsednik Vučić.

Vučić posebno istakao činjenicu da održavanje ovako velikog međunarodnog takmičenja ima izuzetan značaj i za podizanje svesti među mladim ljudima koji žele da se bave boksom i koji će imati priliku da vide neka od najpoznatijih svetskih imena ovog sporta. U tom kontekstu, istakao je predsednik, Svetsko prvenstvo u boksu će na najbolji način promovisati sportski način života i fer-pleja među mladim generacijama.

Ministar sporta Ruske Federacije, Oleg Maticin, zahvalio je predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju u ovom događaju i dodao da je Srbija zemlja koja je poznata po vrhunskim sportistima, kao i po izuzetnoj organizaciji vrhunskih sportskih događaja.

Ministar Maticin je posebno naglasio da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin lično poručio predsedniku Vučiću da će njegova zemlja pružiti svu neophodnu pomoć Srbiji u organizaciji Svetskog prvenstva.

“Sport je van politike, ali u ovom slučaju, sport je važan instrument politike mira i međusobnog povezivanja”, poručio je ruski ministar sporta Oleg Maticin.

Članovi Organizacionog odbora (među njima su ministri Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić, Tomislav Momirović, Zlatibor Lončar, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i drugi) razgovarali su i o infrastrukturnim, tehničkim i drugim pitanjima od značaja za organizaciju Svetskog prvenstva.

Sastanku u Palati Srbije prisustvovali su i promoteri Svetskog prvenstva Miloš Biković i jedan od najboljih boksera u istoriji ovog sporta Roj Džons Džunior. 

“Smotra najboljih boksera planete 2021. možemo reći da je već počela. Iako će same borbe za medalje startovati 26. oktobra, današnjim sastankom Organizacionog odbora kojim presedava naš predsednik Vučić otpočela je velika sportska planetarna priča, druga po veličini i masovnosti u 2021, odmah nakon Olimpijskih igara u Tokiju”, rekao je je predsednik BSS Nenad Borovčanin

“Na pripremama za organizacioni start ovog prvenstva za koje ćemo se potruditi da bude najbolje do sada organizovano učestvovao je veliki broj ljudi, sada samo nastavljamo dalje u još jačem tempu i sa još većim žarom i energijom. Srbija će još jednom pokazati i dokazati celom svetu da je lider u organizaciji međunarodnih sportskih događaja, da je plemenita zemlje plemenite veštine, najveći ambasador sporta i fer pleja na celoj planeti”, zaključio je Borovčanin.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Šta će biti sa Vasom – Efes objavio da Micić ostaje, pa uklonio objavu

Read Next

Micić potpisao ugovor na klupici, ostaje još tri godine u Efesu