Vučić sa Bocan-Harčenkom: Teški dani pred Srbijom

Aleksandar Vučić primio je Aleksandra Bocan-Harčenka i zahvalio za dopremljene nove količine vakcina “sputnjik V”, koje su odmah uključene u proces vakcinacije u našoj zemlji.

Vučić i Bocan-Harčenko razgovarali su o situaciji u regionu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Govoreći o planiranom nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Vučić je rekao da su teški dani pred našom zemljom, ali da će u Briselu uložiti mnogo energije da, kao i u svakoj prilici, štiti državne i nacionalne interese Srbije, boreći se za kompromis.

Ambasador Bocan-Harčenko je potvrdio aktivnu podršku Rusije radi odbrane normi međunarodnog prava i, time, teritorijalnog integriteta Srbije.

Dvojica sagovornika su se saglasila da su politika mira i saradnje od najvećeg značaja za dalji razvoj Zapadnog Balkana.

Vučić i Bocan-Harčenko su razmotrili napredak ekonomske saradnje Srbije i Rusije i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, kao i projekti u oblasti energetike, prate planiranu dinamiku i da će po završetku umnogome doprineti ekonomskom napretku naše zemlje, kao i kvalitetu života građana.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o narednim bilateralnim kontaktima zvaničnika dveju zemalja.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić sa Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara “Kolubare”

Read Next

Palmer sledeće nedelje u Prištini