Vučić s Falkonijem: Srbija za kompromis uz nacionalne interese

Vučić je istakao značaj koji saradnja sa Francuskom ima za Srbiju, i na političkom, i na ekonomskom nivou, i da ga raduje pažnja koju predsednik Makron posvećuje odnosima dveju zemalja, saopštila je pres-služba predsednika.

Vučić i Falkoni razgovarali su i o bilateralnim odnosima, napretku naše zemlje na evropskom putu i o situaciji u regionu.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministri Siniša Mali i Nebojša Stefanović, razgovaralo se o daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti infrastrukture i odbrane, odnosno vojno-tehničke saradnje.

Konstatovano je da radovi na zajedničkim projektima, poput beogradskog metroa, aerodroma “Nikola Tesla”, kojim upravlja francuska kompanija Vansi, i deponije Vinča, u kojoj učestvuje francuska kompanija Suez, prate planiranu dinamiku, ali da je dobrodošla svaka mogućnost da se ubrzaju aktivnosti na njihovoj realizaciji.

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će dobri ekonomski rezultati i uslovi za ulaganje dovesti u Srbiju još investitora iz Francuske, navodi se u saopštenju.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Dačić: I neke proevropske stranke protive se promeni Ustava

Read Next

Poslanici o amandmanima na izmene Zakona o ličnoj karti