Vučić: Rast veći od očekivanog, hvala građanima Srbije

Aleksandar Vučić se obratio građanima video-snimkom putem Instagram naloga “buducnostsrbijeav”. Naveo je da ima izvanredne vesti i da je ostvareno mnogo više od onoga što je planirano.

“Poštovani građani Srbije, hoću da vas obavestim da smo planirali da stopa rasta u prvom kvartalu ove godine bude minus 1,30 odsto, jer smo imali strahovito visoku bazu od plus 5,2 odsto u prvom kvartalu prošle godine, da bismo na kraju ove godine uspeli da dostignemo stopu od 6 odsto. Imam izvanredne vesti za vas, i ne mogu da sakrijem sreću i ponos zbog toga što se nalazim na čelu zemlje koja je to uspela”, naveo je predsednik.

Dodao je da je u prvom kvartalu Srbija ostvarila rast više od plus jedan, što je, kako je naveo, enormna razlika u odnosu na ono što smo očekivali, kao i da je Nemačka očekivala minus 1,5, a ima minus 1,7 i nisu zadovoljni.

“Srbija ide strahovitom brzinom napred, zahvaljujući vama, narode, i građanima Srbije, a ako budemo imali 11 odsto u drugom kvartalu, a planirano je 10 odsto, bićemo šampioni u Evropi po stopi rasta. I na kraju, sve to možemo samo ako nam pomognete, ako se vakcinišemo i ako se vratimo poslu i radu. Živela Srbija”, poručio je Vučić u video-poruci.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Predsednik opštine Topola pristupio Zdravoj Srbiji

Read Next

Brnabić: Srbija svesna sajber opasnosti, zaštita podataka veoma važna