Vučić: Predsednik Kine ponovo dolazi u posetu Srbiji

Vučić je, nakon susreta sa diplomcima medicinskih fakulteta i svršenim medicinsko-tehničkim asistentima, preneo da je telefonom razgovarao sa predsednikom Sijem.

“Taj razgovor je protekao, ne samo u prijateljskoj, već iskrenoj i srdačnoj atmosferi. Govorili smo o svim našim projektima. Mi smo podržali politiku Kine, a Kina očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, sa posebnim osvrtom na KiM”, objasnio je on.

Rekao je, u izjavi novinarima, da je sa Sijem razgovarao o zajedničkim projektima i budućoj saradnji.

“Posebno sam zahvalan što je predsednik Si prihvatio da poseti Srbiju. Njegova ponovna poseta Srbiji bila bi velika čast. Nadam se da će, kada pandemija prođe, a predsednik Si nije nigde putovao tokom pandemije, učiniti veliku čast Srbiji i posetiti nas, što bi bio veliki uspeh za našu zemlju”, rekao je predsednik.

Vučić je izrazio uverenje da bi ta poseta mogla da usledi do kraja godine, ili početkom iduće godine, kada bi dobili priliku da još jednom ugostimo jednog od najznačajnijih lidera sveta.

Preneo je da je zamolio svog kineskog kolegu da se preko aviokopmanije Er Srbija ili neke kineske uspostavi direktan let sa nekom destinacijom u Kini, kao što bi bili linija Beograd-Šangaj, Beograd-Peking ili Beograd-Gvandžo.

“Predsednik Si je rekao da veliku pažnju pridaje toj molbi, a kada on tako nešto kaže za očekivati je da se to brzo iz reči pretoči u delo”, naglasio je Vučić.

Istakao je da očekuje da i u buduće vredno radimo i gradimo naše prijateljske odnose, te da imamo još više dobrih rezultata koje smo imali u prošlosti.

Aleksandar Vučić je prethodno napisao na Instagramu da je zahvalan na prilici da razgovara sa kineskim predsednikom.

“Zahvalan sam predsedniku Siju na prilici da dugo razgovaramo telefonom o daljem unapređenju odnosa između Republike Srbije i Narodne Republike Kine”, objavljeno je na Instagram profilu budućnostsrbijeav.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić i Primakov: Duhovne veze Srbije i Rusije osnov za saradnju na svim nivoima

Read Next

Vučić: Zdravstvo jedan od stubova države