Vučić o “non pejperu” za KiM: Priznanje nikako, za ostalo – nećemo dobiti bolji papir

Srbija ne može i ne sme da prihvati priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova, rekao je predsednik Aleksandar Vučić povodom “non pejpera” o rešenju za KiM, i dodao da nam ono drugo (iz tog dokumenta), nikad nam neće ni ponuditi.

“Zato je to neko i stavio, da nam to nikada ne bi bilo ponuđeno”, rekao je Vučić novinarima na Fruškoj gori, gde je prisustvovao početku radova na izgradnji Fruškogorskog koridora.

Predsednik je rekao da rešenje iz “non pejpera” Srbija ne bi mogla da prihvati zbog priznanja Kosova i Metohije, dok za sve ostalo, kaže, nikada nećemo dobiti bolji papir.

“Pritom, zna se da ja nisam od onih koji takve stvari govori, jer sam uvek govorio da ćemo dobiti bolji papir”, dodao je Vučić.

“Verujte mi, neće se igrati vatrom”

Predsednik je naglasio da srpska vojska nije slabija ni od jedne vojske u okruženju, ne računajući rumunsku i mađarsku, i da ubrzano snaži.

Vučić je, zamoljen da prokomentariše najavu ministra odbrane Hrvatske da je ta zemlja spremna da vlastima u Prištini pomogne u nameri da transformiše bezbednosne snage u vojsku, kao i da će povećati broj svojih vojnika pri Kforu pet puta, podsetio da je hrvatska vojska do pre pet godina bila dvostruko snažnija od srpske, ali da to danas nije više slučaj.

“Hrvatska ima veoma snažnu vojsku. Albanci na Kosovu nisu na tom nivou, ali imaju Bondstil i američku vojsku iza sebe. Neka oni rade svoj posao. Srbija je suverena zemlja I radiće svoje. S ponosom mogu danas reći da srpska vojska nije slabija ni od jedne vojske u okruženju, ne računajući rumunsku i mađarsku. Ubrzano snažimo. Svi drugi nisu snažniji od Srbije”, poručio je predsednik.

Vučić je naglasio da moramo da nastavimo sa temeljnim i ozbiljnim ulaganjima u našu vojsku, jer je to jedini garant mira i što može preventivno da utiče na svakog ko bi pomislio na agresiju.

Primetio je da neki mogu da krše rezoluciju 1244 i sve druge, ali da neće da izgovara teže reči jer su, kako kaže, potrebni bolji odnosi sa Hrvatskom i svima drugima.

“Nemojte da se sekirate. Nemojte čak ni za te pretnje kako će u južnoj Mitrovici da prave velike baze, pa će ne znam šta da urade Srbima. Nije Srbija slaba, ni blizu koliko je bila 1999. Ili 2008. I 2009. Znaju to oni koji vole da se igraju vatrom. Verujte mi na reč neće se igrati”, istakao je on.

U vezi sa najavom povećanja broja hrvatskih vojnika u Kforu, konstatovao je da će to povećanje biti sa dva na deset vojnika.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić: Ne mogu da potpišem zakon o istopolnim zajednicama

Read Next

Popović: Haradinaj preti na Vaskrs