Vučić o izjavi Šiba: Ne pravimo neprijatelje od onih koji su nam prijatelji

Na pitanje da prokomentariše izjavu ambasadora Nemačke Tomasa Šiba koji je rekao da je “cilj bombardovanja 1999. bio da se spreči genocid na Kosovu”, Vučić je kazao da imamo različito viđenje onoga što se dešavalo 1999. godine.

“Svih 19 zemalja koje su učestvovale u bombardovanju imale su isto objašnjenje. Ambasador Šib nije ništa posebno drugo rekao. Poznajem ga kao čoveka koji je mnogo pomogao u prilivu investicija, koji voli Srbiju”, istakao je Vučić, komentarišući Šibovu izjavu.

Naglasio je da je uveren, a to niko do sada nije dokazao, niti je to dokazano nikakvom presudom, da je postojala genocidna namera.

Izrazio je uverenje da je u tom trenutku on morao da odgovori na način na koji se zalaže nemačka politika.

“Ne pada mi na pamet da ga lično vređam, jer nije zaslužio”, poručio je predsednik.

Predsednik je istakao da je ponekad dobro da se čuju takve izjave jer možemo da vidimo šta zaista misli o svemu što se dešavalo mnogo razvijenih zemalja i oni koji su učestvovali u bombardovanju.

“Naše je da odgovorimo i kažemo da nije istina, da stvari posmatramo drugačije. Moramo da radimo i sarađujemo sa Nemačkom, koja je najveći intestitor i glavni trgovinski partner Srbije. To nije samo pitanje para, već i promene u zemlji. Naše je da kažemo čime se slažemo i čime ne, ponosno štitimo svoju poziciju, ali i da gledamo da čuvamo integritet onih koji su na prijatelji, da ne pravimo neprijatelje od onih koji su nam prijatelji”, zaključio je Vučić.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Saučešće predsednika Srbije povodom smrti princa Filipa

Read Next

Pucnjava u Teksasu – jedan ubijen, šestoro ranjenih