Vučić: Nikada se nećemo odreći podrške srpskom narodu, želimo najbliže odnose sa Crnom Gorom

Vučić je, upitan za izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, povodom 15. godišnjice osamostaljenja, da ta zemlja mora da se odupre “velikoj državnoj kleronacionalističkoj agresiji našeg negiranja” i da je tom odlukom ispravljena nepravda, kazao da je ono što se dogodilo pre 15 godina bilo pravo građana Crne Gore, kao i da nikoga ne treba terati da ostane sa nekim ako to ne želi.

“Međutim, da li sam u to vreme voleo i da li bih danas voleo da je odluka drugačija, da voleo bih da smo sačuvali zajednicu Srbije i Crne Gore, ali poštujem pravo građana Crne Gore koji su doneli drugačiju odluku i poštujemo nezavisnost Crne Gore”, rekao je Vučić novinarima tokom posete Priboju.

To, kako kaže, govori o nesposobnosti političara u to vreme, jednoj višedecenijskoj antisrpskoj politici koja je vođena protiv našeg naroda u Crnoj Gori i državne zajednice.

“Danas imaju nezavisnu državu, želimo najbliže odnose, ali ne moraju da izmišljaju neprijatelje tamo gde ih nema i da ne govore našem narodu u Crnoj Gori da ne smeju biti pripadnici srpskog naroda, jer ako jesu nemaju prava. Nas zanima da imamo najbliže odnose sa Crnom Gorom, ali i da pružamo podršku srpskom narodu u Crnoj Gori, poštujući nezavisnost Crne Gore”, objasnio je predsednik.

Vučić je istakao da se Srbija nikada neće odreći podrške srpskom narodu, i da ništa ne radi protiv Ustava Crne Gore, ili suprotno evropskim pravilima, međunarodnog javnog prava.

“Samo kada pogledate položaj Albanaca u Severnoj Makedoniji i poredite sa Srbima u Crnoj Gori, a Srba u Crnoj Gori je procentualno značajno više, biće svima sve jasno”, rekao je Vučić.

“Sa Stamatovićem o projektima na Zlatiboru, ne o drugim stvarima”

Predsednik Vučić izjavio je da sa Milanom Stamatovićem ima razgovore o projektima na Zlatiboru i da je njima zadovoljan, kao i da do sada sa njim nije imao političke razgovore.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što se posle pristupanja SPAS-a Aleksandra Šapića SNS-u u Zapadnoj Srbiji govorka da je i Stamatovićeva stranka na istom putu, Vučić je rekao da poštuje rad Stamatovića, ali da o tim stvarima nisu razgovarali.

“Imao sam kontakt, mislim da je njemu drago što pokazujem poštovanje prema svim projektima na Zlatiboru i Čajetini, jer i ovo su (putevi) projekti važni za Zlatibor, pošto će ljudi iz ovog kraja moći brže da dođu do Zlatibora. Mnogo toga još infrastrukturno moramo da uradimo oko Zlatibora.

Mnogo nas toga vezuje, radimo i razgovaramo, ja sam po tom pitanju zadovoljan, drugu vrstu razgovora do sada nismo imali”, naveo je Vučić.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

NATO potvrdio da Kfor odlučuje o odlasku pripadnika KBS-a na sever Kosova

Read Next

Brnabić: Ambasador u Poljskoj nije opozvan zbog pisma, već zato što nije poštovao proceduru