Vučić: Nikada nismo imali ovakvu snagu, nastavljamo ulaganje u armiju

Predsednik Vučić rekao je tokom obraćanja posle završetka vežbe “Munjeviti udar 2021” na Pešteru, da je veoma ponosan na Vojsku Srbije.

“Želim da čestitam svim pripadnicima Vojske, načelniku Generalštaba, ministru odbrane, ali i svim divnim mladim ljudima koji su fantastično izveli vežbu”, istakao je predsednik.

Naglasio je da smo danas mogli da prvi put na nebu vidimo 11 “migova-29”.

“Od toga je njih osam tuklo raketama, tri miga su potpuno modernizovana i vide radarima 110 kilometara daleko i time je lovačka avijacija dobila ogromnu snagu, nikada nismo imali ovakvu snagu”, naglasio je predsednik.

Dodao je da smo takođe videli i 25 lovačkih aviona i bombardera, a pre nekoliko godina smo, kaže, imali četiri-pet.

“Videli ste najnovije tenkove, naše nove mašine, 11 PASARS-a, pancire. Moramo još da radimo i pojačavamo bespilotne letelice, naručili smo nove i naručivaćemo više, a snaga naše Vojske biće drastično uvećana i izmenjena u narednih devet meseci, to pokazuje snagu države”, napomenuo je Vučić.

Predsednik je zahvalio i borcima sa Košara, među kojima su i bivši pripadnici Vojske Jugoslavije iz Crne Gore, koji su prisustvovali vežbi.

“Video sam sreću i zadovoljstvo što je Vojska mnogo snažnija i što su oni svojim ranama, a njihove kolege i svojim životima, dali da bismo danas imali snažniju vojsku”, naveo je Vučić.

Istakao je da će Srbija nastaviti ulaganje u svoju armiju.

“Ne interesuju nas sukobi, ali nas interesuje da uvek budemo u stanju da je obranimo. Ništa lepše i časnije od toga. Prvi put smo mogli da vidimo da su helikopteri višenamenski, i transportni, naoružani do zuba, helikopteri mi-35 imaju onako zlokoban zvuk kad dolaze, to je neverovatno dejstvo”, poručio je predsednik.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodak Dodik je čestitao za uspešno izvedenu vežbu.

“To je dokaz da Srbija jača, da ostvajuje jedan san koji je pre desetak godina bio nerealan, vidimo da snagu ekonomije prati snaga Vojske, da Srbija može da se odbrani od bilo koga i bilo kakvih zamisli za narušavanje njenog integriteta”, istakao je Dodik.

Naveo je da je uspešno izvedena vežba dokaz visoke obučenosti, spremnosti ali i značajnog morala i patriotizma koji je, ističe, potreban svima nama.

“Mi se radujemo snazi Srbije, to nam je potrebno, mi uživamo u tome, to izaziva druge da je ponize ali napori koje smo videli su destimulativni za sve one koji misle da je Srbija lak zalogaj”, istakao je Dodik.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Albanske nevladine organizacije traže proterivanje srpske povratnice iz Đakovice

Read Next

Vučić: Sutra ili prekosutra razgovaram sa Merkelovom, jedna od tema i KiM