Vučić čestitao Makronu na pobedi

Aleksandar Vučić je uputio čestitku Emanuelu Makronu povodom njegove pobede u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj.

“Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju, primite srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika Republike Francuske. Poverenje koje su Vam građani i ovoga puta ukazali, nesumnjivo potvrđuje da je Vaše vođstvo zasnovano na onim načelima i vrednostima koje su duboko ukorenjene u narodu Francuske”, naveo je Vučić u čestitki.

Predsednik Srbije je dodao da “sloboda, jednakost i bratstvo i jesu neprolazni i univerzalni principi čije suštine svi treba da se podsetimo, pogotovo u sadašnjem istorijskom trenutku, možda više nego ikada pre”.

“Deleći upravo ove vrednosti, Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i strateškom partnerstvu. Sa Vašim ponovnim izborom za predsednika, uveren sam da su srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice. Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera, a uveren sam da i mi možemo da računamo na podršku Vaše zemlje, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu”, istakao je Vučić.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

ZAŠTO SE ZA USKRS FARBAJU BAŠ JAJA? 3 legende tvrde različito, ali od OVE tradicije vernici ne odstupaju već VEKOVIMA!

Read Next

Makron – prvi predsednik sa drugim mandatom za 20 godina