Vučević: Vojska Srbije zaštitila nebo, istraga će utvrditi sve detalje

Miloš Vučević je objasnio da je Vojska Srbije, postupajući po naredbi predsednika Republike kao vrhovnog komandanta, dejstvovala na bespilotni objekat tj. dron.

“Dron se kretao iz pravca Jarinje–Rudnica ka opštini Raška i uočen je iznad vojnih objekata garnizona Raška. Vojska Srbije je zaštitila nebo nad Srbijom, postupila u skladu sa važećim državnim odlukama i pokazala ispravnost pravovremenog reagovanja državnog vrha”, rekao je Vučević za Televiziju Pink.

Čestitao je pripadnicima Vojske Srbije na akciji, preciznosti i odlučnosti da štite nebo.

“Građani Srbije mogu da znaju da je nebo nad Srbijom bezbedno”, poručuje Vučević.

Na pitanje ima i informacija čiji su dronovi bili, i oni juče koji su uočeni i ovaj danas koji je oboren, Vučević kaže da pravac kretanja ukazuje sa kojeg područja dolazi dron.

“Istraga koja je pred nama će utvrditi tačno vrstu drona, bespilotne letelice koja je oborena i sve ono što ćemo iz toga zaključiti i utvrditi kao relevantno činjenično stanje ukazaće nam kuda nas tragovi vode i ko bi mogao da bude upravljač, vlasnik i proizvođač drona”, rekao je Vučević.

Već iz toga ćemo imati daleko jasniju sliku u narednim danima i satima, poručio je ministar.

Ukazao je da je Vojska Srbija ovaj dron oborila korišćenjem elektronskih uređaja, kao i da nije došlo do upotrebe sredstava protivvazduhoplovne odbrane.

Odgovarajući na pitanje da li je ovo novi vid provokacija, Vučević kaže da nema dileme.

“To pokazuje da se ne šalimo, da nikome ne pretimo, ne zveckamo oružjem, ne igramo se ratnih igara, ali smo vrlo odlučni da štitimo Srbiju, njenu nezavisnost i slobodu i to mora biti jasno svima. Nemojte izazivati Srbiju, poštujte je, vratimo se za pregovarački stora, zgovarajmo koliko god treba”, kaže ministar.

Ukazao je da je Vojska Srbija odlučna, sposobna i opremljena da izvrši svaku naredbu.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Tkanina vam se zalepila za peglu? Za svega 15 minuta biće kao nova

Read Next

Iran, vreme osvete