Vreme je da brinete o svojim potrebama: Ovo je znak da se trudite da ugodite svima, a zapostavljate sebe

Nema ništa loše u tome što želimo da održimo dobre odnose sa okolinom, ali kada pokušavamo da ugodimo drugima po svaku cenu, nastaju problemi.

Ovo može biti zbog niskog samopoštovanja. Tada zadovoljstvo okoline čini da se osećamo bolje, jer nas čini primećenim i cenjenim.

Vremenom, međutim, spremnost na ustupke dovodi do toga da prestajemo da postavljamo sebi prioritete. Možemo ignorisati sopstvene potrebe, dati vreme koje nemamo drugima.

Međutim, ovo ne može trajati večno. Kada odustajanje od sebe počne više da boli, to će nas naterati da razmišljamo o odnosu sa okolinom.

Ako niste sigurni da li se problem odnosi na vas, obavezno proverite koja ponašanja mogu ukazivati na to da se previše trudite za druge.

Slični tekstovi

Tri znaka da se previše trudite da ugodite drugima:

1. Izbegavate donošenje nezavisnih odluka

Možda ćete osetiti potrebu da se o svakoj odluci konsultujete sa svojim voljenima. To može biti rezultat osećaja anksioznosti i nesigurnosti šta je dobro za vas. Tada odustajete od kontrole nad sopstvenim životom i radite ono što drugi očekuju od vas.

2. Ispunjavate sve zahteve

Uvereni ste da morate da učinite sve da biste obradovali svoju porodicu i najmilije, zbog čega ne odbijate nijedan njihov zahtev. Šta god da traže, vi ste u stanju da to uradite, bez obzira da li imate vremena ili želite da to učinite.

3. Zanemarujete sopstvene potrebe

Svaki put kada popustite kada je u pitanju provođenje slobodnog vremena, predlozi za večeru ili izbor filma za veče. Pristajete na nešto što vam se možda čak i ne sviđa (npr. igranje igrica koje su vam dosadile do smrti) samo da biste ugodili nekom drugom. Iako osećate otpor i bes na sebe, odlažete svoje potrebe, baveći se potrebama voljenih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

UŽIVALI SU U INCESTU DOK SU IM SESTRE RAĐALE DECU: Bili su izopačeni, a blud i razvrat nazivali su KRALJEVSKIM ČINOM

Read Next

Lajčak sa Eskobarom: Neophodno primeniti sve postignute sporazume