“VLAŽNI SENDVIČ” zaludeo je MILIONE ŽENA širom sveta

Ako koristite TikTok, onda se sigurno čuli za „moisture sandwich“, u prevodu „vlažni sendvič“. Iako sam naziv može da aludira na mnogo toga, reč je o jednoj novoj, kozmetičkoj rutini, koja zahteva minimalne napore, a efekat je sjajan.

Naime, kako biste izvukli ono najbolje od svojih kozmetičkih preparate, neophodno je da ih naneste odmah po umivanju, dakle, dok je koža još vlažna.

Ova jednostavna tehnika nege kože dolazi iz Južne Koreje, piše Glamour Magazine. Osnova ove rutine je korejsko pravilo „tri sekunde“, što znači da se proizvodi za hidrataciju stavljaju na lice odmah nakon umivanja i bez brisanja lica. Tada je koža još vlažna i idealna za nanošenje hidratantne kreme i seruma. Vlažna koža, naime, bolje upija proizvode pa se samim time sastojci iz kozmetike bolje iskoriste.

@drkatiebeleznay

#dermatologist explains a moisture sandwich #drkatiebeleznay #skincare #skincareroutine #skincarehacks #canadianskincare 🇨🇦

♬ original sound – Dr. Katie 👩🏻‍⚕️Dermatologist

Slični tekstovi

Inače, sam termin „sendvič” nastao je jer se nanose slojevi proizvoda koji poboljšavaju konačni rezultat. Nanošenje prvog proizvoda na još vlažnu kožu omogućava zadržavanje vlage u koži, a potom će se sastojci sledećih proizvoda bolje upiti i moći će dubinski delovati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

POSLE SVETOG NIKOLE SA SLAVSKOM SVEĆOM I ŽITOM OBAVEZNO URADITE SLEDEĆU STVAR: Mnogi prave grešku koja je VELIKI GREH

Read Next

Održan skup “Za odbranu KiM” ispred Predsedništva