Vlada EPS-u preporučila više cene struje za privredu

Nove preporučene cene električne energije iz EPS-a važiće do kraja godina, osim za rezervno snabdevanje čija preporučena nova cena se primenjuje od 19. novembra.

Saopšteno je da je Vlada Srbije preporučila JP “Elektroprivreda Srbije”, snabdevaču koji obavlja rezervno snabdevanje električnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, da to snabdevanje posle 1. septembra obavlja po ceni od 123,5 evra po megavatsatu, bez PDV.

Zaključkom Vlada je EPS-u preporučila da od 1. septembra do kraja godine ugovore o snabdevanju sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu zaključuje po jedinstvenoj ceni od 95 evra po megavatsatu bez PDV-a za taj period.

“Usvojeni zaključak obezbeđuje nesmetano funkcionisanje privrednih subjekata u Srbiji”, navodi se u saopštenju.

Zaključkom o ceni električne energije EPS-u je preporučeno da pravnim licima koja su nosioci odbrambenih tehnologija i članovima grupacije za isti period ponudi ugovore o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 86,13 evra po megavatsatu bez PDV-a.

“Ovim se obezbeđuje nesmetano funkcionisanje privrednih subjekata u odbrambenoj industriji u Republici”, navodi se u saopštenju.

Ova preporuka neće uticat na najavljeno poskupljenje struje za domaćinstva i male kupce od 6,5 odsto bez PDV-a koje na snagu stupa 1. septembra. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Kraj i za Lajovića, sredinom trećeg seta predao meč Bruksbiju

Read Next

SANJA MARINKOVIĆ U 5. DECENIJI IZGLEDA KAO AVION: Priznala je koje estetske intervencije je radila, a evo kako se hrani